31 Μαΐου 2023

Πακτωλός από ρούβλια μέσω Μονής του Αγίου Όρους στην «Νίκη» και γιατί η ΝΔ «διαλέγει» πλέον το ΠΑΣΟΚ ως βασικό της πολιτικό αντίπαλο


Iκανοποίηση αλλά όχι εφησυχασμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς, τόσο για την πρώτη εικόνα κάποιων κυλιόμενων μετρήσεων που αφορούν τα διαβόητα «focus group» όσο και για την ιδιαιτέρως θετικό «feedback» (ανταπόκριση) που λαμβάνει ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών του, ενόψει του «δεύτερου γύρου».
Σε ότι έχει να κάνει με τα νούμερα του μετρήσεων, η εικόνα κρίνεται θετική αλλά όλοι κρέμονται και από τα χείλη του Αμερικανού «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ.
Του μόνου που προέβλεψε στις πρώτες κάλπες πως η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί άνω του 38% και πως η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρή διψήφια…

@ Βόμβα μεγατόνων για ροή πακτωλού χρημάτων, μέσω συγκριμένης Μονής Ρωσικών συμφερόντων στο Άγιον Όρος προς το κόμμα «Νίκη» αναμένεται να σκάσει τις επόμενες μέρες. Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η Εurojust έχει εντοπίσει δύο επίμαχα εμβάσματα από Ρωσία, μέσω ενδιαμέσης, ελληνικών συμφερόντων, εταιρείας προς την συγκεκριμένη Μονή με στόχο την χρηματοδότηση του κόμματος «Νίκης».

@ «Πόλεμος» μετά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε με αφορμή τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη, για την φορολογία των μερισμάτων, τις γονικές παροχές κλπ. 
Η «είδηση» κατά την άποψη μας δεν εντοπίζεται τόσο στις εύλογες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά τους προγράμματα αλλά στο ότι η ΝΔ φαίνεται να «διαλέγει» ως βασικό αντίπαλο της σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και όχι τον (υπό διάλυση) ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς εκεί στην Πειραιώς έχουν καταλήξει σε αυτή τους την απόφαση, αφού διαβλέπουν ως πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι τελικά επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την 25η Ιουνίου.             

@ Στην Αιτωλοακαρνανία ήξεραν όλοι τον σκληρό ανταγωνισμό –σε σημείο... βεντέτας- μεταξύ του Γιώργου Βαρεμένου και του Θάνου Μωραΐτη. Ο Βαρεμένος, που ήταν υποψήφιος πρώτη φορά στην εν λόγω περιφέρεια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4%, δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η πρωτοκαθεδρία του απειλούνταν από τον «σώγαμπρο» Μωραΐτη που, ως πρώην ΠΑΣΟΚος, είχε τα δεδομένα ερείσματα και τους μηχανισμούς του. Τούτων δοθέντων, τα μεταξύ τους «θερμά» επεισόδια διαδέχονταν το ένα το άλλο. Όμως, το πλήρωσαν και οι δύο, αφού αντικαταστάθηκαν από... άλλους δύο, που φάνταζαν «αουτσάιντερ» στην εκλογική μάχη. 

@ Ο λόγος για τους Στέλιο Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη, που άφησαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση τον Βαρεμένο και τον Μωραΐτη αντιστοίχως, κάνοντας την έκπληξη στην Αιτωλοακαρνανία. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ειδικά σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι –δηλαδή στα «βαρόμετρα» της περιφέρειας- οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν... βαρεθεί τις συγκρούσεις των δύο νυν βουλευτών και είπαν να τούς στείλουν για... ξεκούραση. Σημειωτέον ότι ο Θεοδωράκης, πέραν της σκληρής προσωπικής του δουλειάς στην  περιφέρεια, είχε και την απλόχερη στήριξη του «συστήματος Τσίπρα», ενώ ανήκε στο δυναμικό του γραφείο του προέδρου του κόμματος.