31 Μαΐου 2023

Παπαδόπουλος-Τετράδης ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: «Σταλινικό γκρουπούσκουλο, με έναν αμώρφωτο αρχηγό-Να διαλυθούν να ξεβρωμίσουμε επιτελούς»


Σε αιχμηρή ανάρτηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 21ης Ιουνίου προχώρησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος- Τετράδης, ο επί χρόνια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας που υπέγραφε ως «Καιρός» στην ομώνυμη στήλη.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος το 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλύει στην ανάρτησή του «απο τι προσδοκω οτι θα ξεβρωμισει ο τοπος απο την εξαφανιση του ΣΥΡΙΖΑ» δίνοντας την απάντηση χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη φράση, «απο κατι θρασυδειλα ανθρωπακια που καπηλευτηκαν την εννοια της αριστερας».

Από το σχόλιό του δεν λείπει και το «καρφί» για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπείται στα μέσα ενημέρωσης από τα μέλη της νέας εκλογικής επιτροπής, γράφοντας ότι «δεν αντεχουν και δεν δεχονται αλλη αποψη απο τη δικη τους, ουτε καμια κριτικη και που ανεχονται εναν αρχηγο, που τους απαγορευει ακομα και να μιλησουν αν η αποψη τους ειναι διαφορετικη απο τη δικη του».

«Ο τοπος εχει αναγκη απο μια σοβαρη, προσγειωμενη, πολιτισμενη, καταρτισμενη, συνεπη, αξιοπιστη και αποφασισμενη αριστερα, που να εγγυαται μια πιο δικαιη και μορφωμενη διακυβερνηση απο αυτη της κεντροδεξιας και της δεξιας. Οχι απο ενα συνονθυλευμα ανιδεων αερολογων και χουλιγκανων ρεμπεσκεδων και μιας παρεας λαμογιων του παρελθοντως, που ψαχνουν σκουριασμενα ναυαγια για να κολλησουν σαν δηλητηριωδη στρειδια» καταλήγει στην παρέμβασή του ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου


«Για όσους ρωτάνε από τι προσδοκώ ότι θα ξεβρομίσει ο τόπος από την εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση είναι απλή:

Από κάτι θρασύδειλα ανθρωπάκια που καπηλευτήκαν την έννοια της αριστεράς, την εξευτέλισαν, υιοθέτησαν όλα τα λαμόγια του πασοκισταν και της ακροδεξιάς για να κυβερνήσουν μαζί με το βόθρο της δημοσιογραφίας, με μια γλώσσα του κατακαθιού του εμφυλίου, με γνώσεις μηδέν και έπαρση χιλίων καρδιναλίων, που δεν αντέχουν και δεν δέχονται άλλη άποψη από τη δική τους, ούτε καμία κριτική και που ανέχονται έναν αρχηγό, που τους απαγορεύει ακόμα και να μιλήσουν αν η άποψή τους είναι διαφορετική από τη δική του. Ένα φασιστικό μόρφωμα με προβιά προβάτου. Ένας επικίνδυνος λύκος για την Αριστερά, ένας ακόμα πιο επικίνδυνος χειριστής των οικονομικών και των κυριαρχικών ζητημάτων για το λαό και τη χώρα. Ένα τερατούργημα των μνημονίων, που πρέπει να εξαφανιστεί.

Και για όσους ισχυρίζονται ότι τώρα η χώρα δεν έχει δημοκρατία παρ’α μια ακροδεξιά κυβέρνηση, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν ζήσει την απουσία δημοκρατίας στον τόπο, ούτε δεξιά και ακροδεξιά και αισχρολογούν σαν βόδια αφιονισμένα, η πραγματικότητα λέει:

Αν τολμούσε ο κεντροδεξιός Μητσοτάκης να στερήσει το λόγο από τον δεξιό Σαμαρά και τον Καραμανλή της λαϊκής δεξιάς, δεν θα στεκόταν ούτε ώρα. Τον πατέρα του τον πολέμησαν ανοιχτά ο Κανελλόπουλος με τον Έβερτ και τον Ανδριανόπουλο με διαρκή ανοιχτή εσωτερική αντιπολίτευση, ο Σαμαράς παραιτήθηκε μόλις ηττήθηκε και μάλιστα με το συνταγματικό κόλπο Βενιζέλου στην εκλογή Προέδρου. Δεν έμεινε σαν το αμόρφωτο της Κυψέλης μετά από την ΤΕΤΑΡΤΗ συντριβή του. Όταν μιλάμε για δημοκρατία στην πράξη κι οχι στα βρωμοστόματα χουλιγκάνων.

Κι οι συριζαίοι, οπαδοί και μέλη, δεν τολμάνε ούτε να αντιδράσουν όταν το κνιτόπαιδο ανακοινώνει αντιπροχτές, 5 λεπτά πριν από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ότι δεν θα γίνουν άλλες ομιλίες! Πόσο ξεφτιλισμένα μέλη και δουλόφρονες οπαδοί, πόσο ξεφτιλισμένου σταλινικού μορφώματος; Να διαλυθούν μπας και σταματήσει τουλάχιστον η συκοφάντηση της αριστεράς και η τοξικός εμφυλιοπολεμικός λόγος στη χώρα. Να απαλλαγούν από τον παραπέρα ευτελισμό και οι ελάχιστοι πρώην αγωνιστές και πρώην αριστεροί, που δεν έχουν ούτε το θάρρος να αντιδράσουν ανοιχτά σ αυτά με τα οποία διαφωνούν εκεί μέσα. Ντροπιαστικές σκιές της ιστορίας τους και του εαυτού τους.

Να διαλυθούν να ξεβρωμίσουμε επιτελούς. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια σοβαρή, προσγειωμένη, πολιτισμένη, καταρτισμένη, συνεπή, αξιόπιστη και αποφασισμένη αριστερά, που να εγγυάται μια πιο δίκαιη και μορφωμένη διακυβέρνηση από αυτή της κεντροδεξιάς και της δεξιάς. Όχι από ένα συνονθύλευμα ανίδεων αερολόγων και χουλιγκάνων ρεμπεσκέδων και μιας παρέας λαμογιών του παρελθόντος, που ψάχνουν σκουριασμένα ναυάγια για να κολλήσουν σαν δηλητηριώδη στρείδια.

Και νέο χτύπημα από τον Γιώργο Παπαδόπουλο-Τετράδη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Το σύνδρομο της μαφίας


«Ένα δεξιό στην πράξη, και σταλινικό στη νοοτροπία γκρουπούσκουλο, με έναν αρχηγό, ο οποίος είναι απόλυτος άρχων» γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Σε νέα δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με νέα ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης μετά την αιχμηρή ανάρτησή του στην οποία αναφερόταν σε «θρασύδειλα ανθρωπάκια που καπηλεύτηκαν την έννοια της αριστεράς».

Στην νέα του ανάρτηση ενόψει των εκλογών του Ιουνίου ο επί χρόνια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας που υπέγραφε ως «Καιρός», εξηγεί γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτυχθεί το «σύνδρομο της μαφίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο το εν λόγω σύνδρομο κατέτρεχε για χρόνια το ΚΚΕ και συνίσταται στο ότι «οι οπαδοί ακολουθούν ένα κόμμα και έναν αρχηγό, που έχει εφαρμόσει μια πιστή δεξιά οικονομική πολιτική, συνέχεια εκείνης των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, μια εξωτερική πολίτικη που υπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικάνων, σε βάρος των ελληνικών, όπως και οι δεξιές κυβερνήσεις, μια προπαγανδιστική πολίτικη που θα τη ζήλευε ο Μανιαδάκης, και όλα αυτά σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κόμματος, άλλα, κυρίως, σε αντίθεση με την ιδεολογία του».

Περιγράφοντας, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ένα δεξιό στην πράξη, και σταλινικό στη νοοτροπία γκρουπούσκουλο, με έναν αρχηγό, ο οποίος είναι απόλυτος άρχων, ανατρέποντας αποφάσεις οργάνων, αποφασίζοντας και διατάσσοντας επί παντός, χωρίς σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις» καταλογίνζοντας στα μέλη του ότι «έχουν απεμπολήσει την αριστερή τους ιδεολογία και τη δημοκρατική υποχρέωση στις εσωκομματικές διαδικασίες μπροστά στην έλλειψη άλλου με αρχηγικές ικανότητες, που να τους οδηγήσει σε εκλογική νίκη».

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη για τον ΣΥΡΙΖΑ


«Το σύνδρομο της μαφίας

Υπάρχει ένα φαινόμενο, που λέγεται σύνδρομο της μαφίας. Σύμφωνα με αυτό, οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε μια ομάδα, η οποία έχει μια ιδεολογία, είτε πρόκειται για ποδοσφαιρική, είτε για ποινική εγκληματική (κι αυτές έχουν ιδεολογίες), είτε για οικογενειακή (και οι οικογένειες έχουν ιδεολογίες που λέγονται παραδόσεις), είτε για πολίτικη, φτάνουν στο σημείο να υπερασπίζονται την ομάδα ακόμα κι αν αυτή πράττει αντίθετα με την ιδεολογία της.

Έτσι, το σύνδρομο αυτό οδηγεί, κυρίως στην οικογένεια και στην πολίτικη, να θεωρείται προδότης όχι εκείνος που δεν υπερασπίζεται την ιδεολογία, άλλα εκείνος που δεν υπερασπίζεται την ομάδα, ακόμα κι αν η ομάδα δρα αντίθετα με την ιδεολογία.

Αντιθέτως, εκείνοι, οι οποίοι υπερασπίζονται την ομάδα, ακόμα και αν αυτή προδίδει την ιδεολογία της, θεωρούνται πιστά και συνεπή μελή. Οι άλλοι, που υπερασπίζονται την ιδεολογία και καταδικάζουν την ομάδα που την προδίδει στην πράξη και όσους την ακολουθούν, χαρακτηρίζονται προδότες.

Το σύνδρομο της μαφίας, το οποίο κατέτρεχε το ΚΚΕ επί δεκαετίες, κατατρέχει τα τελευταία χρονιά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς του. Οι οποίοι ακολουθούν ένα κόμμα και έναν αρχηγό, που έχει εφαρμόσει μια πιστή δεξιά οικονομική πολιτική, συνέχεια εκείνης των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, μια εξωτερική πολίτικη που υπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικάνων, σε βάρος των ελληνικών, όπως και οι δεξιές κυβερνήσεις, μια προπαγανδιστική πολίτικη που θα τη ζήλευε ο Μανιαδάκης, και όλα αυτά σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κόμματος, άλλα, κυρίως, σε αντίθεση με την ιδεολογία του. Σε απολυτή αντίθεση μάλιστα.
Για να ισορροπήσουν το χάος μεταξύ ιδεολογίας και εφαρμοζόμενης πολίτικης, το κόμμα, τα στελέχη και οι οπαδοί κατέφυγαν και καταφεύγουν στην εύκολη λύση του ψέματος και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, κάνοντας το μαύρο άσπρο. Φθάνοντας στο σημείο να πιστεύουν ως πραγματική την εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν. Ουρλιάζοντας γι’ αυτήν στα διαδίκτυα.

Σ' αυτή τη διαδικασία, εξαπολύουν τόννους λάσπης σε όσους αποκαλύπτουν το χάος μεταξύ ιδεολογίας και πράξεων και την μετατροπή ενός αριστερού εκσυγχρονιστικού κόμματος, όπως ήταν το ΚΚΕ εσωτερικού, η ΕΑΡ, η Συμμαχία, ο Συνασπισμός, σε ένα δεξιό στην πράξη, και σταλινικό στη νοοτροπία γκρουπούσκουλο, με έναν αρχηγό, ο οποίος είναι απόλυτος άρχων, ανατρέποντας αποφάσεις οργάνων, αποφασίζοντας και διατάσσοντας επί παντός, χωρίς σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις, μόνο και μόνο για έναν λόγο: Επειδή τα μέλη του κόμματος έχουν απεμπολήσει την αριστερή τους ιδεολογία και τη δημοκρατική υποχρέωση στις εσωκομματικές διαδικασίες μπροστά στην έλλειψη άλλου με αρχηγικές ικανότητες, που να τους οδηγήσει σε εκλογική νίκη.

Δηλαδή, έχουν απεμπολήσει την ιδεολογία τους, για μια θέση στο αστικό κοινοβούλιο. Αυτοί, οι τάχα επαναστάτες κομμουνιστές, κατά δήλωσή τους! Προκείμενου να κερδίσουν μια βουλευτική ή και υπουργική καρέκλα, με την οποία θα ασκήσουν μια δεξιά πολιτική. Γιατί, το οικονομικό και πολίτικο περιβάλλον και οι παγκόσμιες δομές χρήματος, παράλληλα με τους υπερεθνικούς οργανισμούς, στους οποίους ανήκει η χώρα, δεν επιτρέπουν και δεν αφήνουν περιθώρια στην πράξη για μια άλλη πολιτική.

Όσοι, λοιπόν, τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά και τις εσωκομματικές μικρότητες που συμβαίνουν καθημερινά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, καθώς και τη συμμαχία ενός πρώην καθαρού, πολιτισμένου εκσυγχρονιστικού κόμματος με χυδαία απολίτικα στοιχεία, και τα καταγγέλλουν αυτά, χαρακτηρίζονται προδότες, συνεργάτες της δεξιάς, πληρωμένοι κλπ κλπ.

Γιατί, το σύνδρομο της μαφίας οδηγεί τα μέλη της ομάδας να υπερασπίζονται την ομάδα, ακόμα κι αν αυτή δρα αντίθετα από την ιδεολογία. Το σύνδρομο της μαφίας λέει: "Δεν μ ενδιαφέρει αν σκότωσε, μ ενδιαφέρει αν είναι δικός μας"

Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει αν σκότωσε. Γιατί, αν σκότωσε, δεν είναι δικός μας. Είναι των άλλων. Κι όσοι τον υπερασπίζονται, είναι των άλλων.

Αυτά, για κάποιους που νομίζουν ότι είναι αριστεροί κάτω από μια δεξιόστροφη, αντιδημοκρατική κομματική ομπρέλα. Και που έχουν το θράσος να λασπώνουν όσους κρατούν καθαρή την ηθική, τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό, τη συνέπεια και την πίστη σε μια κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Η οποία είναι αδύνατη χωρίς ανθρώπους με ανθρώπινο πρόσωπο».