04 Ιουνίου 2023

Τουρκία: Ο Μαδούρο προσεύχεται μαζί με τον Ερντογάν στην ορκωμοσία του - Δείτε φωτογραφία


Ηγέτες από όλον τον κόσμο παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου. Είναι άλλωστε μια ιδανική περίσταση για σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων.

Τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο, κάνει η εμφάνιση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Στιγμιότυπο τον δείχνει να προσεύχεται την ώρα της ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρώντας τα ισλαμικά έθιμα.
maduropraysislamic

Όπως και οι μουσουλμάνοι κατά την διάρκεια της προσευχής τους, ο Μαδούρο ανοίγει τις παλάμες των χειρών του και τις γυρίζει προς τον ουρανό.

Ο Νικολάς Μαδούρο είναι ρωμαιοκαθολικός. Κατά το παρελθόν, είχε έρθει κοντά και με τον ινδουισμό, ωστόσο παραμένει Χριστιανός.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Νικολάς Μαδούρο, σε ανάρτηση του ευχήθηκε επιτυχία στον «αδερφό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» προσθέτοντας ότι « οι διμερείς σχέσεις των κυβερνήσεών μας θα συνεχιστούν στον δρόμο της αδελφοσύνης και της συνεργασίας».

Η ανάρτηση του Μαδούρο:

Τις καλύτερες ευχές και τη μεγαλύτερη επιτυχία στον αδελφό μας Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αυτό το νέο στάδιο διαχείρισης, που αναμφίβολα θα είναι στάδιο ανάπτυξης και ευημερίας για την Τουρκία. Οι διμερείς σχέσεις των κυβερνήσεών μας θα συνεχιστούν στον δρόμο της αδελφοσύνης και της συνεργασίας.