10 Ιουνίου 2023

📺Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για τα ασθενοφόρα


«Δεν πρέπει να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ. Μαθιόπουλος

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό διασωστών του ΕΚΑΒ που παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της χώρας μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαθιόπουλος τόνισε ότι «αυτό που λέμε είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις 1200 διασωστών για να καλύψουμε τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο τελευταίος διαγωνισμός που έγινε και πήραμε ασθενοφόρα ήταν το 2004. Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο στην Αττική «επιχειρούμε με τις δωρεές» και ότι «σε καθημερινή βάση έχουμε 30-40 ασθενοφόρα που ακινητοποιούνται επειδή λειτουργούν όλο το 24ωρο. Το 80% των οχημάτων φτιάχνονται στις αντίστοιχες εταιρείες που μας έχουν δώσει τα ασθενοφόρα και εκεί υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην επισκευή».

«Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ και να βγαίνουν κάποιοι και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική. Ή να βγαίνει ο κ. Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα»

«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος. 


Πηγή: skai.gr