04 Ιουνίου 2023

📺Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν υπήρχε κάποιος δόλος στα οικονομικά» – Η απάντηση του πατρός Αντωνίου στις κατηγορίες


Παράλληλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η μία αφορά στις καταγγελίες για ασέλγεια και η άλλη για τα οικονομικά της δομής. Η πλευρά του πατρός Αντωνίου έδωσε απάντηση για τα οικονομικά, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

«Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα, δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της «Κιβωτού» και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης».

Τέλος, η πλευρά του ζευγαριού υποστήριξε το εξής: «Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά μέτρα). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο, άλλωστε, να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της «Κιβωτού», οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

Κύκλοι του πατρός Αντωνίου σχολίασαν στον ΣΚΑΪ το εξής: «Για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και τη βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 ύστερα από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την “Κιβωτό”, μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η “Κιβωτός”, ακόμη και τώρα».