25 Αυγούστου 2023

Τραμπ: Συνελήφθη και έμεινε σε κρατητήριο για... 20 λεπτά – Η ιστορική φωτογραφία


Ο Τραμπ παραδόθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στη φυλακή της κομητείας Φούλτον, αντιμετωπίζοντας πάνω από 12 κατηγορίες σχετικά με τις φερόμενες προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τζόρτζια το 2020.

Ο Τραμπ πέρασε λίγο περισσότερο από 20 λεπτά στη φυλακή της κομητείας Φούλτον και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στα αρχεία της φυλακής καταγράφηκαν στοιχεία σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά του, ύψος, βάρος, χρώμα ματιών και μαλλιών, ενώ ο αριθμός κράτησής του ήταν P01135809.

Ήταν η τέταρτη φορά φέτος που ο πρώην πρόεδρος παραδόθηκε σε τοπικούς ή ομοσπονδιακούς αξιωματούχους μετά την απαγγελία ποινικών κατηγοριών εναντίον του.

Ο Τραμπ ταξίδεψε για να παραδοθεί στις αρχές, ενώ κατήγγειλε τις κατηγορίες εναντίον του ως πολιτικά υποκινούμενες.

Στον διεθνή Τύπο γίνονται εκτενείς αναφορές στο «αξιοσημείωτο» και «πρωτοφανές» γεγονός πρώην προεδρος των ΗΠΑ και ο κορυφαίος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο το 2024 να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

«Πολύ θλιβερή» εμπειρία

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την παραμονή του στη φυλακή «τρομερή» και «πολύ θλιβερή» εμπειρία σε συνέντευξή του αργότερα την Πέμπτη στο Newsmax, προσθέτοντας: «Σε όλη μου τη ζωή δεν ήξερα τίποτα σχετικό με παραπομπές και τώρα μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες τέσσερις φορές».

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος μεταφόρτωσε χθες Πέμπτη στο X (το πρώην Twitter) την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν έπειτα από δύο χρόνια και πλέον.


Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.