03 Οκτωβρίου 2023

📺Βορίδης-Πλεύρης τους γεντάνε: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη»-«Πρώτη φορά χειροκροτητής πρόεδρος»


«Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όταν ηττώνται από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής χρεοκοπίας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. 

«Νέος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα περιμένατε να γνωριστεί πολιτικά να δούμε το πολιτικό περιεχόμενο;» αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι το βασικό κριτήριο είναι οι μεγάλες διοικητικές οντότητες και τόνισε σχετικά με τα πρόσωπα τα εξής: «Πρέπει να μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου».

Στην ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει κάποιες περιφέρειες από δικούς της αντάρτες, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτό ισχύει σε ορισμένες περιφέρειες αλλά είναι μειοψηφία. «Επιλέγουμε πρόσωπα με κοινή αντίληψη προς όφελος των πολιτών», επισήμανε ο υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


Πλεύρης για παρουσία Κασσελάκη στη Βουλή: «Πρώτη φορά χειροκροτητής πρόεδρος»

«Χειροκροτητές» είχε αποκαλέσει τους βουλευτές της πλειοψηφίας ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη.

Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη του παρουσία στην Ολομέλεια ως επισκέπτης έσπευσε να χειροκροτήσει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλου, στο τέλος της ομιλίας του.

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή: «πρώτη φορά χειροκροτητής πρόεδρος».

«O κ. Κασσελάκης χαρακτήριζε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτητές και υποσχόταν ότι θα φέρνει νομοσχέδια μετά από διαβούλευση με τους πολίτες. Έδειξε με την δήλωσή του άγνοια των διαδικασιών γι αυτό και χάρηκα όταν τον είδα σήμερα στην Ολομέλεια. Αλλά τελικά τι επέλεξε να κάνει ο κ. Κασσελάκης; Να εμφανιστεί ως χειροκροτητής. Κάθισε στα έδρανα τον αξιωματούχων παρουσία 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. οι οποίοι αν και είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του νέου τους προέδρου, οι μισοί επέλεξαν να μην έρθουν, χειροκρότησε και απήλθε. Δεν έδειξε έστω το ενδιαφέρον να δει πως λειτουργεί η νομοθετική εργασία», αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης σήμερα να είναι βουλευτής, αρκούσε η παραίτηση ενός βουλευτή επικρατείας και των πρώτων επιλαχόντων. Όμως δεν θέλει να μπει στην Βουλή γιατί τότε θα αναγκαζόταν να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα», πρόσθεσε με νόημα ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε και τις αναρτήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Βόλο λέγοντας: «Οι πολίτες στο Βόλο περιμένουν να δουν προτάσεις και λύσεις και όχι γαλότσα και φτυάρι. Αυτό που κάνει ο κ. Κασσελάκης είναι χείριστος λαϊκισμός: προσβολή του κοινοβουλίου και TikTok με φτυάρια».

Πέραν αυτού βουλευτές άλλων κομμάτων σημείωναν πως κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο πως οι επισκέπτες της Ολομέλειας, είτε επίσημοι που κάθονται στα έδρανα των αξιωματούχων όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, είτε ανεπίσημοι που τοποθετούνται στο θεωρείο της αίθουσας, απαγορεύεται να χειροκροτούν.