03 Οκτωβρίου 2023

Δεν διαγράφει Χατζάρα ο Γιάννης Σγουρός - Ποια η θέση του ΠΑΣΟΚ


Στη σφοδρή κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες για τη συμπερίληψη του Σπύρου Χατζάρα στο ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε να απαντήσει ο Γιάννης Σγουρός. Ο Σπύρος Χατζάρας, μέσω των social media έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ρατσιστικές, ομοφοβικές, αντισημιτικές και ναζιστικές απόψεις.

Το θέμα έφερε στο «φως» ο έτερος υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο. Απαντώντας ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι, οι εν λόγω αναρτήσεις, ανασύρθηκαν από τα άδυτα του διαδικτύου, έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια και είναι, «απόλυτα καταδικαστέες».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι, «με τη χθεσινή μας ανακοίνωση αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι, διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα κατεπείγοντα έργα πολιτικής προστασίας που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στην Αττική και στην χώρα ολόκληρη, σύμφωνα με τον Ν. 4662/2020 (άρθρο 42). Αναδείξαμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η πολιτική όταν τα λόγια απέχουν από τα έργα και ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γιγαντώνονται όταν συναντούν την κρατική ανικανότητα, όπως ζήσαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα με τον πλέον δραματικό τρόπο». «Για εμάς αντίπαλός μας δεν είναι προοδευτικοί υποψήφιοι αλλά η συντήρηση και τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά για τα οποία δεν νοιάζεται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Χαρδαλιάς», καταλήγει ο Γιάννης Σγουρός.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος δεν διευκρίνισε εάν η Χαριλάου Τρικούπη αποσύρει τη στήριξή της στον Σγουρό ή εάν ζητά την απομάκρυνση του εν λόγω υποψηφίου από το ψηφοδέλτιο, ωστόσο υπογράμμισε πως, «είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ περιορίστηκε στο να δηλώσει «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Η απάντηση Χατζάρα

Και ο ίδιος ο Σπύρος Χατζάρας τοποθετήθηκε επί του θέματος, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και κατασκευασμένα δημοσιεύματα. «Έζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα  είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του '89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα», είπε.