27 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Τι συζήτησε με τον επικεφαλής των Εργατικών στο Λονδίνο


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο με τον επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Sir Keir Starmer.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τις χώρες της ΕΕ.

Προσθέτουν, πως ο Πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών συζήτησαν τις οικονομικές επιτυχίες της Ελλάδας και τις επενδύσεις σε υποδομές, καθώς ο κ. Starmer παρουσίασε το σχέδιό του για την ενίσχυση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συζήτησαν, ακόμη, για τη σημασία στενής συνεργασίας σε ζητήματα ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας, μετανάστευσης και δράσης για το Κλίμα, καθώς και για τους σημαντικούς πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συνεισφοράς των ελληνικών κοινοτήτων στη βρετανική κοινωνία.

Επιπλέον, συμπληρώνουν ότι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν στη σημασία των ανθρωπιστικών παύσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές (25/11/23) ανταπόκριση του Γκάρντιαν από την Αθήνα ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιωθεί από τον Keir Starmer, τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος, του χρόνου, δεν θα εμποδίσει μια μελλοντική συμφωνία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, υπό την μορφή δανείου.