Έγινε viral στο Διαδίκτυο η στιγμή που ένα ζευγάρι μεσόκοπων Βρετανών προπηλακίζεται στο αεροδρόμιο του Λονδίνου από μια ομάδα νεαρών Παλαιστινίων. Πιο επιθετικές οι νεαρές μανδηλοφορούσες κοπέλες. Γιατί επιτέθηκαν στο ζευγάρι; Τους ενόχλησε που φορούσαν την αναμνηστική κονκάρδα για την επέτειο της λήξης του Α΄.Π.Π. Τελικά, με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν όχι οι νεαροί Παλαιστίνιοι ταραξίες, αλλά το ζευγάρι των Βρετανών. Μάλιστα η κυρία έκλαιγε υπό το κράτος του σοκ και βλέποντας πού έχει καταντήσει η πατρίδα της.
Σε ένα άλλο βίντεο, πάλι από το μουσουλμανοκρατούμενο Λονδίνο, 20-30 νεαροί φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξυλοκοπούν άγρια έναν Βρετανό πολίτη, ενώ μια αστυνομικός αδυνατεί να κάνει το οτιδήποτε. Τελικά ο Βρετανός πολίτης πέφτει κάτω από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα.
Και η είδηση της ημέρας, πάλι από τη Βρετανία. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν -εκπρόσωπο της δεξιάς τάσης των Τόρις- διότι επέκρινε την ανοχή που επέδειξε η αστυνομία στις ακρότητες των διαδηλωτών στις πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και της Χαμάς. Προφανώς ο Σούνακ, πέραν των λοιπών εσωκομματικών λόγων που είχε για την απομάκρυνση της υπουργού Εσωτερικών, συνυπολόγισε και την ψήφο των εκατομμυρίων Βρετανών μουσουλμάνων. Μια ατράνταχτη απόδειξη πώς η αφελής μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τελευταία δεκαετία, επηρεάζει πλέον τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Φαίνεται πως η Ευρώπη μας έχει πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.
Διάβασα επίσης πως το «προσφυγόπουλο της Μέρκελ», η Ρεμ Σαχουίλ, που τώρα είναι 23 χρόνων και απέκτησε προσφάτως τη γερμανική υπηκοότητα, ανέβασε στο Instagram τον χάρτη της Παλαιστίνης με το γνωστό σύνθημα «από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη». Ο χάρτης που συνοδεύει αυτό το σύνθημα των Παλαιστινίων δείχνει το Ισραήλ κομμένο στη μέση και θεωρήθηκε από τις γερμανικές αρχές πως ισοδυναμεί με την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ. Ως εκ τούτου εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αντισημιτισμού και για αυτόν τον λόγο έχει απαγορευτεί. Για την ιστορία, τη μικρή Ρεμ δέχτηκε η Άγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία το 2015, όταν τα γερμανικά ΜΜΕ πρόβαλλαν την οικογενειακή της περιπέτεια. Σήμερα θυμήθηκαν και τη Ρεμ και την αφελή Μέρκελ με σχόλια επικριτικά.
Το ερώτημα είναι πού βαδίζει η Ευρώπη μας. Πώς οι μετανάστες που αγκάλιασε στο πλαίσιο ενός ανθρωπισμού, έχουν μετατραπεί σε πηγή πολιτικής αστάθειας για τις χώρες που τους φιλοξενούν. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα προφανώς λύση δεν υπάρχει. Τα μεγέθη είναι τόσο μεγάλα που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμα. Στην Ελλάδα, προς το παρόν, μπορεί να μη βιώνουμε το πρόβλημα -πλην συγκεκριμένων, όμως μεγάλων περιοχών του αστικού ιστού της Αθήνας- όμως με την ακολουθούμενη πολιτική σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας.
Συνεπώς, δεν αντιλήφθηκα τα κυβερνητικά πανηγύρια διότι λάβαμε πρόσθετη χρηματοδότηση 42,4 εκατομμυρίων από την Κομισιόν για το μεταναστευτικό. Αυτό είναι το πρόβλημα; Μακάρι να ήταν μόνον οικονομικό. Όμως είναι πρωτίστως πολιτισμικό και ακολούθως πολιτικό. Η Ιστορία δείχνει πως όταν οι ελίτ ξυπνούν, είναι αργά.
liberal.gr