06 Δεκεμβρίου 2023

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ🤷‍♂️🤷‍♂️Θ. Πλεύρης: Είμαι κατά της στοχοποίησης κλάδων - Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τη φορολογική συνείδηση


Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για το φορολογικό νομοσχέδιο, τις ενστάσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον γάμο των ομοφυλόφυλων/την τεκνοθεσία αλλά και για την εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα. 

Αναφορικά με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι: «Το φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί να έχουμε μείνει στο κομμάτι του τεκμηρίου που ήταν και το επίμαχο της αντισυνταγματικότητας αλλά έχει 11 πυλώνες εκ των οποίων τους 10 πιθανολογώ ότι θα τους ψηφίσουν σχεδόν όλα τα κόμματα.

Όσον αφορά το επίμαχο, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει ως ένα τεκμήριο, μαχητό όμως τεκμήριο στους ελεύθερους επαγγελματίες βάσει κάποιων συνθηκών να μην μπορούν να δηλώνουν κάτω του κατώτατου μισθού. Εκεί έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αντισυνταγματικότητας ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο θίγει τους «κανόνες της κοινής πείρας» αυτό λέει το ΣτΕ και αυτό το είπε στην απόφαση Κατρούγκαλου. Δηλαδή επικαλείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι ο νόμος του Τσίπρα–Κατρούγκαλου ήταν αντισυνταγματικός.

Η διαφορά είναι ότι ενώ στην περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου είχαμε έναν νόμο ο οποίος οριζόντια έβαζε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν ένα ποσό εδώ έχουμε έναν νόμο που έχουμε ένα τεκμήριο. Δηλαδή υπάρχει μια σειρά από εξαιρέσεις και εν τέλει ο ελεύθερος επαγγελματίας που θεωρεί ότι θίγεται από το τεκμήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να ελεγχθεί και άρα πληρώνει το φόρο που του αναλογεί.»

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με τους ελευθέρους επαγγελματίες και το «καυτό» νομοσχέδιο, είπε ότι είναι κατά της οποιασδήποτε στοχοποίησης, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους ανήκει και ο ίδιος, είναι ένας κλάδος που φορολογείται από το πρώτο ευρώ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι καλή η συγκυρία για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος ηγείται της διαδικασίας έκρινε ότι αυτή η στιγμή ήταν η σωστή. 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο κ. Πλεύρης «πέταξε» την καυτή πατάτα στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα ανοίξει το θέμα όταν έρθει η ώρα. Ενώ συμπλήρωσε ότι είναι κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία, τόνισε:  «Το νομικό πλαίσιο ως προς το αδίκημα ως αδίκημα, την ανθρωποκτονία που υπάρχει εδώ πέρα, είναι ένα πλήρες νομικό πλαίσιο εκεί που πάσχουμε είναι ότι πραγματικά κινδυνεύει μια γυναίκα. Η παρέμβασή δεν είναι τόσο στο πλαίσιο των ποινών, οι ποινές είναι εξοντωτικές γιατί πάνε στις συνθήκες ανθρωποκτονίας, είναι ότι  εκεί που πραγματικά βλέπεις ότι υπάρχει κίνδυνος το θύμα να αισθάνεται ότι προστατεύεται.  Και το panic button είναι ένας παράγοντας και αν χρειαστεί να βρεθεί σε δομή ειναι ένας παράγοντας και στις περιπτώσεις που μπορεί να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία η παρακολούθηση ή η κράτηση του θύτη και η φύλαξη του θύματος είναι ένας παράγοντας άρα εκεί κατά την άποψή μου πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.»