09 Δεκεμβρίου 2023

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ😏😏Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία - Ανακοινώσεις τη Δευτέρα με όλα τα σενάρια στο τραπέζι


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την οπαδική βία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Προς ώρας όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση την οποία θα ανακοινώσει ο κ. Μαρινάκης.

Εξετάζονται όλα τα σενάρια

Αυτή την ώρα εξετάζονται σενάρια όπως η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Εάν αποφασιστεί αυτό, τότε η ασφάλεια διεξαγωγής ενός αγώνα θα αφορά αποκλειστικά τις ΠΑΕ τις ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι ακόμα πιο αυστηρό και αφορά στη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ρέντη: Έξι άτομα δεν έδωσαν DNA - Στο στόχαστρο 25 «χούλιγκαν» που βρίσκονταν στο γήπεδο

Όσον αφορά στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.  

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.