«Το ζήτημα το χειρίζεται ο πρωθυπουργός, είπε πρόσφατα κάτι επιπλέον που έδωσε τροφή για συζήτηση για τα κάρα, τα άλογα και το τι εννοεί ο καθένας. Είπε ότι προφανώς πρέπει να γίνει κουβέντα, να εξηγηθεί η πρωτοβουλία εκείνη την χρονική στιγμή που θα ληφθούν αποφάσεις» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Ως Έλληνες μας καίνε τα διμερή μας θέματα και σωστά. Αποτελούν προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, σωστά. Αλλά να ξέρουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος, τα διμερή ζητήματα τα δικά μας και των άλλων χωρών τα βλέπει ως τέτοια, ως μια διένεξη δύο χωρών, που αφορά αυτές τις δύο χώρες» είπε αρχικά.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Τουρκία απάντησε πως «είναι ένας οδικός χάρτης, που η κυβέρνηση δεν σταματά να λέει ότι μπράβο ως εδώ, αλλά να δούμε πώς θα πάμε παρακάτω. Σωστά διεξάγεται ο διάλογος, σωστά έρχονται και συζητούν τα ζητήματα της soft ατζέντας, τα ζητήματα της οικονομίας, των διασυνοριακών σχέσεων και του πολιτισμού, καλώς τα συζητάμε με τους Τούρκους. Κάποια στιγμή προφανώς αν ωριμάσουν οι συνθήκες και οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη που απαιτείται ελπίζουμε να φτάσουμε στο να συζητήσουμε και τα θέματα που είναι τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής με τους Τούρκους, που είναι τα πιο ευαίσθητα και τα πιο δύσκολα».
Για την εγκληματικότητα ανηλίκων δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών πρόληψης, να ξέρουμε ότι είναι δύσκολο θέμα». «Εύκολη συνταγή δεν υπάρχει, πολλά πράγματα έχουν δοκιμαστεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο να βρεθούμε δίπλα σε οικογένειες που έχουν προβλήματα. Η οικογένεια είναι θεσμός που έχει αδυνατίσει και πλήττεται, πρέπει να του ξαναδώσουμε ισχύ» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
«Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να δουλέψουμε εντατικά πάνω σε αυτό και να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα που θα περιλαμβάνουν την αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου» αποκάλυψε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τις ποινές φυλάκισης στους ανηλίκους, τότε με μια λογική που μπορεί να φανεί ανθρωπιστική και έχει ένα επιχείρημα. “Βάζουμε τα παιδιά στη φυλακή;”. Όταν λέμε παιδιά δεν είναι 12, βέβαια, είναι 16χρονα, 17χρονα, είναι παιδιά αλλά έφηβοι. Είχα πει τότε ότι αυτή η κατάργηση θα οδηγήσει σε εκτόξευση της εγκληματικότητας των ανηλίκων. Γιατί; Γιατί όλες οι εγκληματικές οργανώσεις θα στρατολογούν σαν φαντάρους τους ανηλίκους. Γιατί όταν πιάνεις τον ανήλικο, θα πηγαίνει στο δικαστήριο και θα τον αφήνουν ελεύθερο» συμπλήρωσε.
«Η φυλάκιση έχει ένα αποτέλεσμα, αλλιώς συμπεριφέρεται κάποιος που θα βρεθεί με τον φόβο της φυλακής. Δεν είναι η μόνη λύση αυτό. Είναι ένα πλέγμα πραγμάτων, προχωράμε σε αυστηροποίηση ποινών, έρχονται δράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μένει να δουλέψουμε στο ζήτημα της πρόληψης» επεσήμανε.
Αναφορικά με την ακρίβεια δήλωσε πως “πρέπει να επιμείνουμε σε αυτά που κάνουμε”.
Τέλος, αναφορικά με τα περί υπουργοποίησης Κασσελάκη σχολίασε «σε αυτή τη φαντασιακή συνάντηση θα ήθελα να είμαι εκεί. Όπου συναντά ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη και του λέει τώρα που σε γνώρισα λέω να σε κάνω υπουργό! Αυτό όποιος ξέρει τον Μητσοτάκη έστω και λίγο, καταλαβαίνει πόσο αδιανόητη είναι αυτή η στιχομυθία»