28 Φεβρουαρίου 2024

📺Γεωργιάδης: Το παιδί μου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε αυτό το τρένο


Για την τραγωδία των Τεμπών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια ημέρα πένθους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια ημέρα φοβερού πένθους την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονέας που δεν αισθάνεται φρίκη, σκεπτόμενος ότι όλων μας τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι μέσα σε αυτό το τρένο. Επειδή πολλοί μου έχουν γράψει στο Twitter “να μπει το δικό σου το παιδί” και διάφορα τέτοια. Υπάρχει μία τοξικότητα στα social media. Το δικό μου το παιδί είχε πάρει αυτό το τρένο ένα χρόνο πριν. Έτυχε να μην πάρει το τρένο αυτή τη χρονιά, γιατί διάβαζε να δώσει εξετάσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε αυτό το τρένο. Δεν ξέρω τι μπορείς να πεις στους γονείς αυτούς».

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έλαβε όλα τα μέτρα που μπορούσε ανθρωπίνως να λάβει μετά από το τραγικό δυστύχημα

Απαντώντας στις κατηγορίες περί καθυστερήσεων των ερευνών, αλλά και τις ελλείψεις ασφαλείας που υπάρχουν σήμερα στον σιδηρόδρομο, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Το εάν είναι ασφαλής το ξέρουν οι αρμόδιοι. Για να υπογράφουν να φεύγουν τα τρένα ξέρουν ότι είναι ασφαλή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που θα έβαζε υπογραφή να ξεκινήσει ένα μέσο μεταφοράς, ξέροντας ότι δεν είναι ασφαλές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι κανείς δολοφόνος, ούτε τρελός να κάνει κάτι τέτοιο».

«Η κυβέρνηση έλαβε όλα τα μέτρα που μπορούσε ανθρωπίνως να λάβει μετά από το τραγικό δυστύχημα. Ως προς την καθυστέρηση, όταν είσαι ένας γονέας που έχεις χάσει το παιδί σου τι να σου πει τώρα ο Γεωργιάδης. Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Στην πραγματικότητα, η ελληνική Δικαιοσύνη για την διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη έχει κινηθεί με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Θα σας υπενθυμίσω ότι αυτή την περίοδο, αυτούς τους μήνες δικάζεται ακόμη το Μάτι, που είναι, επίσης, μια τεράστια τραγωδία που έγινε πέντε χρόνια πριν», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.