29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα ΒΑΓΓΕΛΑ και φουσκωμένα πορτοφόλια -Δεν είναι όλοι εξαγοράσιμοι


Σαφές μήνυμα σε επιχειρηματικά συμφέροντα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι της εξουσίας επεσήμανε και διεμήνυσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί… Ο κυρίαρχος λαός, και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι».

«Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα, μόνοι τους όμως, όχι δι' αντιπροσώπων. Ας εμφανιστούν, να μετρηθούν και να συγκριθούν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάθε συμφέρον έχει δικαίωμα να θέλει ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης. Αλλά η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στον ρόλο του. Ως φιλελεύθερος πολιτικός υποστηρίζω διακριτές ευθύνες και τα όρια σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις.

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Εχουμε ζήσει διαπλεκόμενα και εποχές νταβατζήδων στη χώρα μας. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.