25 Απριλίου 2024

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΦΑΠΕΣ🤣🤣Κασσελάκης: «Γεωργιάδης-Νέα Αριστερά διαστρέβλωσαν δήλωσή μου για την Υγεία, είπα να δοθεί +5%»-Άδωνις: «Δηλ. θα δώσεις 3 ΕΝΦΙΑ επιπλέον... πες μας και που θα βρεις τα λεφτά»


Κασσελάκης: «Γεωργιάδης-Νέα Αριστερά διαστρέβλωσαν δήλωσή μου για την Υγεία, είπα να δοθεί +5%»-Άδωνις: «Δηλ. θα δώσεις 3 ΕΝΦΙΑ επιπλέον... πες μας και που θα βρεις τα λεφτά»
14:57, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
πολιτική
Κασσελάκης
Για διαστρέβλωση δηλώσεων που έκανε σε πρωινή συνέντευξη στο OPEN σε σχέση με την Υγεία, κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζει ότι μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ.

«Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση “τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί”, οι άσπονδοι συνέταιροι ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα σημειώνει: «Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού». Προσθέτει ότι «αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων».

Ο κ. Κασσελάκης ρωτά ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση, «ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων; Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού;». Αναφέρει ότι πηγαίνοντας από νησί σε νησί κατά την περιοδεία του στο Αιγαίο, «όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός», βλέπει την «απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας». «Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική», επισημαίνει.


Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και τις δηλώσεις του για την Υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής ανάρτηση:

«Για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε λόγω προφανούς αγνοίας, διαπράττει τώρα μία μεγαλύτερη γκάφα. Ζητάει +5% του ΑΕΠ για την Υγεία. Δηλ ζητάει επιπλέον 11 δις €. Τώρα πρέπει να μας πει και που θα τα βρει, διότι ακόμη και ο τριπλασιασμός του ΕΝΦΙΑ ή του Φόρου Εισοδήματος ή η αύξηση του ΦΠΑ σε υψηλότερα επίπεδα από όσο ήταν και επί Τσίπρα, δεν σωρρεύουν ένα τόσο μεγάλο ποσό. Πού θα βρείτε λοιπόν κύριε Κασσελάκη άλλα 11.000.000.000 δις € που υπόσχεστε στην ανάρτησή σας για την Υγεία; Ποιους θα φορολογήσετε;»


Νωρίτερα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την Υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής ανάρτηση:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε σήμερα ότι οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να πάνε τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την  @StatisticsGR το 2022 ήταν ήδη 5,1% και ανέβηκαν και το 2023 και ανεβαίνουν εκ νέου του 2024. Τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ. Άρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να τις μειώσουμε. Η δημόσια δαπάνη από 8634 εκατ. το 2018 έχει φτάσει 10881 το 2022 και έχει επιπλέον αύξηση το 2023 και 2024».