25 Απριλίου 2024

📺ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ-Καλλιάνος: Μπαμπά μου, σε αγαπάω-Θα κινηθώ νομικά-Αδερφός Καλλιάνος: Ζείτε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα-Δεν υπάρχει ΕΣΥ-Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα


[ΟΚ ο Καλλιάνος είναι μετεωρολόγος και ψυχολογικά μαλθακός όπως παραδέχεται και λέει χαζά του στυλ "θα συνεχίσω να ζω γιατί έχω παιδί" (δηλ. αν δεν είχε παιδί θα αυτοκτονούσε ξερωγω;) λες και όλοι δεν έχουμε χάσει γονείς και κάποιοι παιδιά...

Αλλά ο αδερφός; Είναι και καρδιολόγος τρομάρα του!! Δεν ξέρει ότι υπάρχουν επιπλοκές; Δεν ξέρει ότι καμιά φορά κάνεις τα πάντα αλλά οι οργανισμοί δεν ανταποκρίνονται; Στην Κύπρο δεν πεθαίνουν άνθρωποι; Δεν ξέρει ότι ο πατέρας του είχε ένα κάρο υποκείμενα προβλήματα και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία; Βρίζει το ΕΣΥ ο καραγκιόζης! Το ίδιο ΕΣΥ που έσωσε και τους δυο γονείς του το 2021 όταν ήταν 1 μήνα στο νοσοκομείο με κορονοιό... μιλάμε για σούργελο]

Μια συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του, που «έφυγε» σήμερα, Πέμπτη από τη ζωή νοσηλευόμενος, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αττικόν». 

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Καλλιάνος αναφέρει: 

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου. Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».



Καλλιάνος: Ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον πατέρα του - Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα


«Η ζωή θα συνεχιστεί, άλλα ο πόνος θα μείνει» λέει ο βουλευτής στην πρώτη συνέντευξή του μετά τον θάνατο του πατέρα του - «Το Αττικόν τώρα είπε ότι είχε προβλήματα, τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του;»

Την ανακοίνωση πως θα κινηθεί νομικά έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος στην πρώτη συνέντευξή του μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Δεν ξέρω πού είμαι, είμαι θολωμένος, δεν έχω δύναμη να μιλήσω, να περπατήσω. Σκέφτομαι το παιδί μου, τη γυναίκα μου, τη μητέρα μου. Λέω "δεν μπορείς να αφήσεις τώρα τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ". Η ζωή θα συνεχιστεί άλλα ο πόνος θα μείνει. Δεν μου είχε κοπεί ποτέ η καρδιά στα δύο, το έζησα σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει, σε δραματικό τόνο, την σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, ενώ είχε εκφράσει και παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στο Mega, υπογράμμισε: «Το σύστημα Υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης, διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής στο "Αττικόν" δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του, το ίδιο ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:


Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΘ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας ότι πρόκειται να αναζητήσει το δίκιο του νομικά.

«Έχω όλα τα μηνύματα στα χέρια μου, τα ηχητικά. Όλα αυτά θα κατατεθούν στον κύριο Κούγια που θα αναλάβει την υπόθεση για να οδηγηθούν εκεί που πρέπει οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή του πατέρα μου. Θα κινηθώ σκληρά νομικά, επιθετικά νομικά… Το "Αττικόν" τώρα είπε ότι είχε προβλήματα πολλά (ο ασθενής). Τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του δήλωσε πως «ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα».

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι καλό νοσοκομείο».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:


Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους: Δεν υπάρχει ΕΣΥ, ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο


Ο Χρήστος Καλλιάνος υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», λέγοντας ότι ουδέποτε ζήτησε να μπει ο πατέρας του σε ΜΕΘ, αλλά σε ΜΑΦ – «Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα, να μας δώσει αυτήν την ελπίδα»

Απογοήτευση από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξέφρασε ο γιατρός και αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου Χρήστος, μετά τον θάνατο του πατέρα τους στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Μιλώντας στον Alpha, ο Χρήστος Καλλιάνος υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε.

Έντονη απογοήτευση εκφράζει για το ΕΣΥ. ««Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω», είπε.

«Ο μπαμπάς μου πέθανε αβοήθητος»

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρθηκε στον τρόπο θανάτου του πατέρα του: «Πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι. Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πως δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα».

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος ανέφερε ότι ζήτησε τη νοσηλεία του πατέρα του σε ΜΑΦ, κάτι που του είπαν ότι δεν γίνεται. «Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».