24 Απριλίου 2024

📺Μαρινάκης: Η αλαζονεία που δείχνει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδει με την πολιτική


Για όλα τα θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά τη φονική συμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Open.

«Κάμερες, προσωποιημένα εισιτήρια και συγκέντρωση υποθέσεων και ονομάτων ανεξαρτήτως ομάδας παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη. Αυτές ήταν οι τρεις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας» ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε: «Η δράση των συλληφθέντων δεν έχει να κάνει μονάχα με τη βία στα γήπεδα. Ο μανδύας της εγκληματικής τους δράσης είναι οπαδικός. Αυτή η βία μπορεί να άρχιζε στο όνομα μίας ομάδας, αλλά επεκτεινόταν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι εγκληματικές ενέργειες δεν είναι μαγκιά, μπορείς μόνο να καταστρέψεις τη ζωή σου. Μιλάμε για την ογκωδέστερη δικογραφία των τελευταίων ετών, η Δικαιοσύνη θα δει πόσες εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν, αλλά και τη δομή τους».

«Πολλές μεταρρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος και στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Το κράτος δεν μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να εξαφανίσει την εγκληματικότητα, αλλά υπάρχει βούληση. Μεγάλες μεταρρυθμίσεις που δεν υλοποιήθηκαν για δεκαετίες, ψηφίζονται τώρα. Στην ενδοοικογενειακή βία έχουμε προχωρήσει το panic button και έχουμε προχωρήσει και σε συλλήψεις.  Όταν δίνεις μία “μάχη” ενάντια σε νοοτροπίες που είχαν δυστυχώς εγκαθιδρυθεί οριζόντια στη χώρα, μπορείς να έχεις αυτονόητες επιτυχίες. Μπορεί όμως μια κακή στιγμή να σε τραβά πίσω και η καχυποψιά του κόσμου είναι λογική. Προσπαθούμε ψύχραιμα να συνεχίσουμε ό,τι κάνουμε, όσο ταχύτερα γίνεται».

«Η προσφορά της εκκλησίας είναι διαχρονική»

Σχετικά με την επικείμενη κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη Θήβα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν μπορούν μεμονωμένα περιστατικά να ακυρώνουν τη διαχρονική και ουσιαστική προσφορά της Εκκλησίας. Η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, στο πλαίσιο ενός σπουδαίου κοινωνικού έργου στο Δήλεσι, είναι σημαντική και εξάγονται μηνύματα».

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι ήρθαν στην εξουσία»

Εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Θετικό ότι αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αλλά εμάς μας αφορούν τα προβλήματα των πολιτών. Εμείς δεν έχουμε αντιπολίτευση τον Στέφανο Κασσελάκη. Για εμάς, η ισχυρότερη αντιπολίτευση είναι τα προβλήματα των πολιτών. Δεν απαξιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Οι μαθητευόμενοι μάγοι ήρθαν στην εξουσία. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι πράξεις αποδεικνύουν το αντίθετο. Η αλαζονεία που δείχνει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδει με έναν νέο πολιτικό. Και γενικά στην πολιτική. Θα κριθεί από τους πολίτες. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα και τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τοξικές επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους»

«Ο Μπελέρης ήθελε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία»

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη και το σχόλιο της κ. Χριστοφιλοπούλου ότι έγινε για κομματικά οφέλη ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένα θύμα του μη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας. Εμείς θέλουμε να συμβολίσουμε τον έμπρακτο σεβασμό στο κράτος δικαίου. Είναι ένας άνθρωπος, που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Όλη του η οικογένεια αυτό θέλει να συμβολίσει. Σας είπε νομίζω ότι είχε δεχθεί πολλές προτάσεις. Το μόνο εύκολο για εκείνον ήταν να είναι αορίστως και γενικώς υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ήθελε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 11,5 μήνες στη φυλακή και δεν έχει ορκιστεί δήμαρχος, ενώ τον ψήφισαν οι συμπολίτες του, οι δημότες του Δήμου Χειμάρρας. Και θέλω αυτοί που μας βλέπουν, εφόσον ψηφίσουν - και το ελπίζω και το εύχομαι - τη Νέα Δημοκρατία, να δουν τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων, την πορεία της ζωής τους, τα ένσημά τους -καταθέτουμε σε κάθε προεκλογική περίοδο όσοι είμαστε υποψήφιοι, όχι μόνο τις ιδέες μας, αλλά και τις εμπειρίες της ζωής μας - και να αποφασίσουν».