25 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά - Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία


Απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο έδωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιοδήποτε πιστό να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του», είπε και επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Ανάμεσα σε αυτά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, πήραν την στήριξη των πολιτών δήθεν γιατί πρέσβευσαν την πίστη μας, ενώ έκαναν εντελώς το αντίθετο. Με τις συμπεριφορές και την ρητορική τους δείχνουν το αντίθετο πρόσωπο. Δεν εκφράζουν την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές».

Τι είπε για την δήλωση Φλέσσα για τα Τέμπη

Ο Π. Μαρινάκης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσας για το περιβόητο «όλοι μας σκοτώσαμε τους 57 νέους στα Τέμπη»: «Το ποιος, ποιοι και σε τι βαθμό έχουν ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι πολίτες θέλουν να αποδοθεί χωρίς αστερίσκους δικαιοσύνη. Πρόκειται για κοπτοραπτική, για απομόνωση μιας φράσης, η κυρία Φλέσσα μιλά για διαχρονικές παθογένειες ελληνικού κράτους. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για το δυστύχημα. Η αλήθεια είναι ότι οι διαχρονικές παθογένειες συναντήθηκαν με το ανθρώπινο λάθος, όμως το πως επιμερίζονται σε επίπεδο ποινικής ευθύνης δεν είναι συλλογικό, αλλά συγκεκριμένο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά» 

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι έχοντας παρελθόν από την πλατεία, ψαρεύει σε θολά νερά. «Το ότι έρχεται ο επικεφαλής των Σπαρτιατών και μιλά για αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα. Όλο αυτό το δήθεν δημοκρατικό, γκρεμίστηκε με τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η ερώτηση της εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά στη δράση μας, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμιά τέτοια ψήφο, δεν ζυγίζει το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και έχει ως γνώμονα τη διασφάλιση του πολιτεύματος. Ποιος να περίμενε ότι η ΝΔ θα αναλάμβανε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες», προσέθεσε.