25 Απριλίου 2024

Ρέντης: Το κομβόι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ χούλιγκαν με τα «πολεμοφόδια» – ΒΙΝΤΕΟ


Το κομβόι των χούλιγκαν στον δρόμο για το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, το απόγευμα της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Είναι απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου 2023, όταν οι μηχανές και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταφέρουν τα «πολεμοφόδιά τους» στο γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, πρόκειται για περίπου 35-40 άτομα που επέβαιναν σε 10-15 μοτοσικλέτες και τέσσερα αυτοκίνητα. «Αφού τοποθέτησαν τα “πολεμοφόδια” εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κονβόι “προστατεύοντας”-συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Αρχικά, κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Καραολή & Δημητρίου, έστριψαν δεξιά επί της οδού Πειραιώς μέχρι το σημείο της Εθνικής οδού και εν συνεχεία εισήλθαν αριστερά εντός Λ. Κηφισού, ώσπου εξήλθαν στην έξοδο δεξιά για Άγιο Ιωάννη Ρέντη, φτάνοντας στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» περί την 19:45 ώρα».

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι είχαν φορτώσει στα αυτοκίνητα «ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν εκεί ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, μετά από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο, ενώ συνολικά εφοδιάστηκαν με 10 μπουκάλια βενζίνη του μισού λίτρου. Στη συνέχεια, αρχηγικό μέλος παρέδωσε σε 10 μέλη περί τους 10 δυναμίτες προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, ενέργεια την οποία συνέχισαν και μετά την άφιξή τους στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας, ενώ στην κατοχή τους είχαν και ναυτικές φωτοβολίδες. Μάλιστα κάποια μέλη για τη μετάβασή τους στο γήπεδο χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους».

Δείτε το βίντεο: