18 Απριλίου 2024

📺Δημήτρης Παπανώτας: Ο στόχος των επιθέσεων είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ


Τη δική του απάντηση επιχείρησε να δώσει εκ νέου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπανώτας, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί λόγω παλαιότερων δηλώσεών του σχετικά με τις γυναίκες και την έμφυλη βία.

Μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για τις επίμαχες δηλώσεις, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι πρόκειται «για κοπτοραπτική» και ότι «δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος».

Δημήτρης Παπανώτας: Τη δεκαετία του '90 ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και υπερασπιζόμουν τις γυναίκες

«Στις αρχές της δεκαετίας του '90, σε αντίστοιχα περιστατικά κατά των γυναικών, έμφυλης βίας, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχθώ και εγώ επιθέσεις, βία δηλαδή και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε, όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω πού ήταν και εμφανίστηκαν τώρα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Νόμιζα ότι αυτά τα θέματα έχουν λυθεί»

«Το να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια είναι ανθρώπινο, εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα, λοιπόν, ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, ότι αυτά τα θέματα έχουν λυθεί», ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ οι καταγγελίες είναι χιονοστιβάδα, είναι εκατοντάδες καθημερινά. Συμπέρασμα είναι ότι σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να πούμε ότι είμαστε καλά».

«Η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου»

«Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου, εγώ τις περίμενα αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι και τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο και ο κόσμος θα πρεπει να το καταλάβει αυτό. Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υϊοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο».

«Θα πρέπει να ξέρουν όλα τα κόμματα ότι δεν θα τους περάσει και είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα τους αναγκάσει, σε βάθος χρόνου, να ακολουθήσουν και αυτοί αυτές τις διαδικασίες».

«Έχω πολύ γερό στομάχι, άλλωστε γνωρίζουμε όλοι ποιοι επιτίθενται, ξέρουμε ποιοι είναι, έχουν ονοματεπώνυμο, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν», είπε τέλος.

Ακολουθεί το βίντεο με τις νέες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα: