24 Μαΐου 2024

📺Πύρρος Δήμας: Το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έσπαγαν πλακάκια κι έσκιζαν μνημόνια [βίντεο]


Ένα σχόλιο αναφορικά με τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής το 2015 έκανε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πύρρος Δήμας.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση του Γιώργου Χουλιαράκη στην εκπομπή του Attica TV, Χωρίς Μακιγιάζ, αναφορικά με το πώς είδε την παρουσία του στο ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ ότι όσες φορές ακούστηκε η Βόρεια Ήπειρος εκείνα τα δυόμιση χρόνια που ήμουν εγώ βουλευτής, δεν είχε ακουστεί ποτέ στην ελληνική βουλή η φράση Βόρεια Ήπειρος. Δεύτερον, γεννημένος στη Χιμάρα και εκπροσωπώντας αυτό το κομμάτι της Βόρειας Ηπείρου, είχε να μπει βουλευτής στην ελληνική βουλή 100 χρόνια.

Έναν αιώνα. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος που έμπαινα σε αυτόν τον χώρο τότε, στην ελληνική βουλή, μου σηκωνόταν η τρίχα από περηφάνεια. Δύσκολες στιγμές, βέβαια, είχαμε Χρυσή Αυγή, είχαμε ΣΥΡΙΖΑ απ’ έξω, έσπαγαν πλακάκια, είχαμε μνημόνια, είχαμε αποφάσεις μεγάλες να πάρουμε για τη χώρα. Εγώ θεωρώ ότι έβαλα πλάτη στη χώρα τότε που όλοι έσκιζαν τα μνημόνια», απάντησε ο Πύρρος Δήμας.

Πύρρος Δήμας: Δεν είπα ότι έχουν ίδια ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

«Επειδή αυτό που είπες μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο. Η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ για σένα μπαίνουν στο ίδιο καλάθι;», ρώτησε εκ νέου ο έμπειρος δημοσιογράφος, με τον Πύρρο Δήμα να του απαντά.

«Ο ένας ήταν πάνω πλατεία, ο άλλος ήταν κάτω πλατεία. Δεν άλλαζε κάτι. Και οι δύο έσπαγαν τα πλακάκια, δεν έκαναν τίποτα άλλο. Έσκιζαν τα μνημόνια. Δεν είπα ότι έχουν την ίδια ιδεολογία, απλά τότε και οι δυο έσπαγαν πλακάκια και έσκιζαν μνημόνια».