24 Μαΐου 2024

📺Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν "εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά"» λέει επιχειρηματίας-θύμα των εφοριακών


Θύμα του κυκλώματος εφοριακών που είχαν στήσει «φάμπρικα» στη ΔΟΥ Χαλκίδας εκβιάζοντας επιχειρηματίες, μιλάει για τις πρακτικές που ακολουθούσαν, απειλώντας τα θύματά τους.

Μιλώντας στον AΝΤ1, ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για «μαφία», που του είχε ζητήσει το 5% από την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν. «Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία, αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι έξω είναι μαφία. Εγώ θέλω, όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο», είπε ο επιχειρηματίας.

«Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου», λέει επιχειρηματίας θύμα των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας

«Μου είπαν "μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά". Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί, τελείωσαν όλα. Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα», πρόσθεσε.

«Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου. Δεν είναι να κάνω τη δουλειά μου, είναι να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία καθυστερούν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει "τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις". Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη. Τόσα λεφτά θα πάρω γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς», τόνισε.

Σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών. Αίσθηση, πάντως, προκαλούν τα τεφτέρια των εμπλεκομένων, τα οποία αποκαλύπτουν τη δράση τους και τα ποσά τα οποία άρπαζαν. Ποσά από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ, καθώς και ημερομηνίες από τις 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.