18 Μαΐου 2024

📺Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμα πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε» – Πώς περιγράφουν τη στιγμή που είδαν τη νεκρή κόρη τους


Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ, που σκότωσαν μέλη της Χαμάς και περιέφεραν το άψυχο σώμα της, ημίγυμνο στη Γάζα σαν τρόπαιο. Οι γονείς της 23χρονης tattoo-artist περιγράφουν πώς ταυτοποίησαν τη σορό της κόρης τους 7 μήνες μετά την δολοφονία της και λίγες ώρες αφότου βρέθηκαν τα λείψανά της στη Ράφα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Το σώμα της τώρα είναι ολόκληρο και όμορφο και μοιάζει σαν να είναι ζωντανή», είπε ο πατέρας της Nissim Louk μιλώντας στην Post Friday, εξηγώντας ότι η κατάσταση της σορού της ήταν «ένα θαύμα». «Νομίζω ότι ήταν μέσα σε ένα από τα τούνελ που ήταν πάρα πολύ κρύα και γι’ αυτό το σώμα της είναι ολόκληρο και όμορφο και το δέρμα της έχει ακόμα το ίδιο χρώμα. Ακόμα μπορείς να δεις τα τατουάζ της, είναι απίστευτο», ανέφερε.


«Είναι μια μικρή ανακούφιση»

Οι γονείς της 23χρονης εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το γεγονός ότι τα λείψανα της κόρης τους επέστρεψαν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή στο φεστιβάλ Super Nova, στο οποίο η Σάνι Λουκ είχε πάει.

«Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι το σώμα της Σάνι βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ και μπορούμε να την θάψουμε με σωστό τρόπο», είπε η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ. «Βρήκαμε τη σορό της, μπορούμε να την κηδέψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού βρίσκεται το σώμα της και ότι θα είναι εδώ, θα ταφεί στο Ισραήλ» είπε, σημειώνοντας ότι βρίσκονταν στη διαδικασία κατασκευής ενός αγάλματος στη μνήμη της όταν έμαθαν τα νέα. «Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επέστρεψε στο Ισραήλ και κλείνει ο κύκλος».


Η Ρικάρντα και ο Νισίμ Λουκ δήλωσαν ανακουφισμένοι (ΦωτογραφίαREUTERS)

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Σάνι Λουκ

Η Σάνι Λουκ απήχθη από μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από το φεστιβάλ Super Nova, ενώ το άψυχο σώμα της, ημίγυμνο, περιφερόταν στην καρότσα ενός φορτηγού σε όλη τη Γάζα, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να προκαλούν ανατριχίλα.

«Είμαστε τυχεροί που αυτές οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Μία από αυτές είναι πολύ σκληρή. Είμαι χαρούμενος που η κόρη μου Σάνι συνδέεται με την φωτογραφία γιατί δείχνει από τη μία το φως, τη Σάνι και από την άλλη τους άνδρες της Χαμάς, το σκοτάδι», είπε ο πατέρας της δηλώνοντας χαρούμενος «που έχω ένα τέτοιο παιδί». «Ο Θεός με δημιούργησε μόνο για αυτόν τον σκοπό…Έτσι οι άνθρωποι στον κόσμο θα δουν τι είναι σωστό».

«Το μήνυμα είναι πραγματικά να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να δουν τι συνέβη εδώ. Τόσοι πολλοί αθώοι, νέοι που γιόρταζαν την ειρήνη, την αγάπη και τη μουσική, πραγματικά σφαγιάστηκαν με τέτοιο τρόπο, που καμία άλλη χώρα δεν θα το είχε αποδεχθεί», είπε η Ρικάρντα. «Είναι απλά φρικτό… είναι αδιανόητο τι έκαναν. Όλοι πρέπει να μάθουν και να ενημερωθούν για το τι συνέβη πραγματικά».

Ακόμα και μετά τον θάνατό της, η 23χρονη Ισραλινή συνεχίζει να εμπνέει τους στρατιώτες του IDF που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως αναφέρει η NY Post.

«Ένας στρατιώτης μου είπε ότι πήγε στη Γάζα για να πολεμήσει αφότου είδε την φωτογραφία της κόρης μου γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί τέτοιο πράγμα» περιέγραψε ο πατέρας της κοπέλας. «Μου είπε, πολεμάω και σκέφτομαι πάντα αυτό που συνέβη στην κόρη σου». «Ένας τραυματισμένος στρατιώτης, είπε: «Ξέρεις, πολεμάω και σκέφτομαι πάντα τι συνέβη στην κόρη σου».