11 Μαΐου 2024

Eurovision 2024-Ολλανδική TV: «Δεν χτύπησε την οπερατέρ ο Joost»-Κοντόπουλος (Κύπρος): Εμείς εδώ μάθαμε ότι τη χτύπησε-Γερμανού: Εγώ έμαθα και ότι δεν ήταν νηφάλιος


Ανακοίνωση σχετικά με τo περιστατικό που οδήγησε στον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein από τον τελικό της Eurovision εξέδωσε ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AVROTROS.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας έκανε μια «απειλητική κίνηση» αφότου επανειλημμένα ζήτησε να μην βιντεοσκοπηθεί παρά τη θέλησή του.

Η ανακοίνωση του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τον αποκλεισμό από τη Eurovision 2024
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του AVROTROS αναφέρεται: « Ένα περιστατικό συνέβη μετά την ερμηνεία της περασμένης Πέμπτης. Παρά τις ξεκάθαρες συμφωνίες, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό».

«Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την οπερατέρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία. Χθες και σήμερα συμβουλευτήκαμε εκτενώς την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Παρ' όλα αυτά, η EBU αποφάσισε να αποκλείσει τον Joost Klein».

«Βαριά και δυσανάλογη η τιμωρία»

Ο AVROTROS χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό ως «βαριά και δυσανάλογη» τιμωρία και δήλωσε «απογοητευμένος και αναστατωμένος» για τα εκατομμύρια των οπαδών που θα παρακολουθήσουν την αποψινή εκδήλωση.

Eurovision 2024 – Δημήτρης Κοντόπουλος (Κύπρος): Εμείς εδώ στο Μάλμε ακούμε ότι ο Ολλανδός χτύπησε μια κοπέλα

Για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από την Eurovision 2024, μίλησε ο συνθέτης του τραγουδιού «Liar» το οποίο θα ερμηνεύσει στον αποψινό τελικό η Silia Kapsis για την Κύπρο, Δημήτρης Κοντόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο Δημήτρης Κοντόπουλος είπε: «Δεν ξέρω τι έχετε μάθει εσείς εκεί πέρα. Από αυτά που ακούμε όμως εδώ, οι τελευταίες πληροφορίες που έχω εγώ είναι ότι τελικά την χτύπησε την κοπέλα. Οπότε καλά έκαναν και τον απέκλεισαν, είναι ένας διαγωνισμός».

«Α, τελικά την χτύπησε, μαθαίνεις εσύ;» τον ρώτησε η παρουσιάστρια με τον συνθέτη να απαντά: «Έτσι ξέρω. Έτσι ξέρω, έτσι έχω μάθει. Ότι δηλαδή υπήρχε και φραστική επίθεση αλλά υπήρχε και χτύπημα».

Από την πλευρά της, η Ναταλία Γερμανού μετέφερε ότι: «Οι δικές μου πηγές, γιατί είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία όσο γίνεται η εκπομπή, λένε ότι ο Joost Klein, την ώρα που συνέβη αυτό το περιστατικό, που επιτέθηκε στην κοπέλα, δεν ήταν απολύτως νηφάλιος».