26 Ιουνίου 2024

📺Γερμανία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 20χρονος Philippos Tsanis – Τον είχαν χτυπήσει άγρια 10 άτομα σε πάρκο


[Όπως λένε τα γερμανικά ΜΜΕ οι δράστες ήταν Südländer... κάτι σαν "Μεσόγειοι", όπως αποκαλούσαν κάποτε τους μελαχρινούς του νότου... σήμερα οι "μελαχρινοί" είναι οι λάθρο από Αλγερία, Μαρόκο, Συρία κλπ]

Ο 20χρονος Philippos Tsanis, όπως αποδίδουν το όνομά του τα γερμανικά ΜΜΕ, κατέληξε χθες, Τρίτη, σε νοσοκομείο του Μπαντ Οϊζενχάουζεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου νοσηλευόταν από τις 22 Ιουνίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 20χρονος Φίλιππος, μαζί με έναν φίλο του, είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδα ανδρών, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν. Ο δεύτερος νεαρός νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος Τσανής, ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του από το γυμνάσιο του Μίντεν. Μετά την γιορτή, γύρω στη 1:30, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, είτε προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.



Στην διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές. Σύμφωνα με την αστυνομία ένας από την ομάδα των δέκα επέμεινε ιδιαίτερα στο να χτυπά τον Φίλιππο.

«Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.



Οι δράστες της επίθεσης διαφεύγουν ακόμη την σύλληψη και η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Θρήνος στην οικογένεια

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε εμάς», δήλωσε ο πατέρας του Φίλιππου, Δημήτρης Τσάνης στην BILD. « Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε».
Η οικογένεια του Φίλιππου έχει μείνει άναυδη από τη βία που βίωσε ο γιος τους. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι έχουν τη βία ως χόμπι. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι χτυπούν κάποιον μέχρι να τον τραυματίσουν τόσο άσχημα», λέει ο πατέρας του.


Η οικογένεια άκουσε ότι η ομάδα των ανδρών ήταν ήδη εκεί πριν συναντήσουν τον Φίλιππο. «Στη συνέχεια πήγαν κοντά του, είπε ότι δεν ήθελε φασαρίες, αλλά τον χτύπησαν αμέσως».
Ο Φίλιππος ήταν ειρηνικός και εξυπηρετικός. «Πάντα υπερασπιζόταν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό του και πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους», λέει ο Δημήτρης Τσανής.



Ο νεαρός Φίλιππος είχε ακόμα τη ζωή του μπροστά του, γράφει η Bild. Ο πατέρας του αναφέρει ότι o 20χρονος γιος του μόλις είχε αποκτήσει το δικό του διαμέρισμα και ήθελε να αρχίσει να εκπαιδεύεται ως διευθυντής ξενοδοχείου. Επίσης είχε χόμπι στην σύνθεση μουσικής.

«Ήταν απλά ο καλύτερος γιος. Η ζωή του μόλις ξεκινούσε», είπε ο Δημήτρης Τσανής. «Η βία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί – και κανένας πατέρας ή μητέρα δεν πρέπει να βιώσει κάτι τέτοιο».