20 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης: Κύριος στόχος μου να μειωθεί η πολύωρη αναμονή στις εφημερίες των νοσοκομείων


«Η διαδικασία για τους διοικητές των νοσοκομείων είναι εν εξελίξει. Το τεστ δεν έχει βάση, είναι τεστ δεξιοτήτων που βάζει σε κατάταξη τους υποψηφίους ώστε να περάσουν οι 15 πρώτοι, για να μην πάνε 100 άτομα και η διαδικασία κρατήσει 100 χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η πολύωρη αναμονή στις εφημερίες δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, 10 χρόνια πριν που ήμουν στο υπουργείο έτσι ήταν. Δεν άλλαξε κάτι, δεν το λέω για καλό. Ξεκαθαρίζω ότι έχω θέσει ως έναν από τους κύριους στόχους της νέας μου θητείας να μειωθεί πολύ αυτή η αναμονή. Είναι απαράδεκτα μεγάλη, δεν απέχει βέβαια πολύ από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους» σημείωσε.

«Όλες οι περιοχές που έχουν συνεχώς άγονες προσκλήσεις προσλήψεων γιατρών, αυτόματα θα μπαίνουν στην άγονη περιοχή για να διεκδικούν τα παραπάνω χρήματα. Ως κριτήριο για τον χάρτη δεν έβαλα την γεωγραφία, έβαλα την πραγματικότητα. Πού δεν πάνε οι γιατροί; Δεν πάνε σε 4,5 περιοχές όπως η Σπάρτη ή οι Σέρρες. Με τον παλιό νόμο δεν ήταν άγονες αυτές οι περιοχές» περιέγραψε ο κ. Γεωργιάδης.