16 Ιουνίου 2024

📺Πειραιάς: Καρέ-καρέ η σύλληψη του δολοφόνου μετά το καρτέρι θανάτου στο σούπερ μάρκετ


Σκηνές σοκ ακολούθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά, όταν Τούρκος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον δύο ανδρών μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και πελατών.

Ο ίδιος εκπόνησε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του πριν το βάλει σε εφαρμογή και μόλις βρήκε την ευκαιρία άνοιξε πυρ σε βάρος δύο ομοεθνών του σκοτώνοντας έναν εξ' αυτών μέσα σε σούπερ μάρκετ στον Πασαλιμάνι.

Σήμερα (15/6) ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο - ντοκουμέντο από τη σύλληψη του εκτελεστή. Στις εικόνες φαίνεται η στιγμή που ο δράστης εντοπίζεται από αστυνομικούς οι οποίοι αρχικά του κάνουν σωματικό έλεγχο και στη συνέχεια τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο που παρουσίασε το MEGA εμφανίζεται το περιπολικό της Άμεσης Δράσης να κάνει όπισθεν και να σταματά για έλεγχο τον δράστη που σκόρπισε τον τρόμο στο σούπερ μάρκετ του Πειραιά. Στη συνέχεια απεικονίζεται η στιγμή που ο αστυνομικός εντοπίζει το όπλο στην κατοχή του δράστη, καθώς και τον αστυνομικό που έπειτα αδειάζει το όπλο, με το οποίο ο δράστης είχε πυροβολήσει νωρίτερα.




Καρτέρι θανάτου

Οι Αρχές συνέλεξαν έξι κάλυκες και δύο βολίδες από το σημείο, με τον πιστολέρο να ανοίγει πυρ, αψηφώντας τους ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν κοντά στα θύματά του. Αυτόπτες μάρτυρες αποκαλύπτουν πως ο δράστης, πριν το συμβάν, βρίσκονταν κοντά στο σούπερ μάρκετ για να παρακολουθεί τις κινήσεις στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αντιληπτό από κανέναν το κίνητρο.


Τα σενάρια που εξετάζονται

Σύμφωνα με στοιχεία τα θύματα, είχαν έρθει πριν από τέσσερις μήνες μέσω στην Ελλάδα από την Τουρκία. O δράστης ισχυρίζεται ότι τα θύματα είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία που ασχολούνται με λαθροδιακίνηση, όπλα και ναρκωτικά και ότι ο ίδιος είχε προσωπικά μαζί τους. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές Αρχές περιμένουν από τις τουρκικές να τους αποστείλουν λεπτομέρειες με το ποινικό παρελθόν και των τριών ανδρών.