16 Ιουνίου 2024

ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ Κ@ΛΟ😂😝ΠΑΣΟΚ: Και ο Χάρης Δούκας ζητά εκλογές - Να δώσουμε το λόγο στη βάση


Το όνομα του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, «παίζει» δυνατά στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ, μετά το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή τις επιδόσεις της παράταξης στις ευρωεκλογές, με τις πληροφορίες του in να θέλουν τον πρόεδρο του κόμματος να ανακοινώσει προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες την Τετάρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τώρα, ο κ. Δούκας παίρνει επίσημα θέση, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και, ευρύτερα, της Κεντροαριστεράς, με συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και ζητά άμεση προσφυγή στη βάση του κόμματος, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας, «το ΠΑΣΟΚ, από τις εκλογές του περσινού Ιουνίου, έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα ‘κάντε επιτέλους κάτι’ έρχεται από παντού».

Όσο για το αν θα συμμετέχει ο ίδιος στην περίπτωση που γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες», σημείωσε ο Χάρης Δούκας.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές – πίσω από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ – προκάλεσε εσωστρέφεια και «γκρίνια», με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αμφισβητείται ανοιχτά από κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία ζήτησαν να συνεδριάσουν τα όργανα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού, οι οποίες, βάσει Καταστατικού, θα γίνουν το 2025.