13 Ιουνίου 2024

Απών από την Κ.Ο. ο Πολάκης - Σχολίαζε τα έργα ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά - Μίλησε κι έφυγε ο Κασσελάκης


Να προσδιοριστεί ο χρόνος της επόμενης συνεδρίασης ζήτησαν οι βουλευτές που δεν τους δόθηκε ο λόγος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Με την ομιλία του προέδρου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ενδεχομένως αρκετοί βουλευτές ανέμεναν ότι θα τοποθετούνταν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη διήρκησε περίπου μια ώρα. Όταν ολοκληρώθηκε, ο Θάνος Μωραϊτής διευκρίνησε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθότι «σήμερα ο πρόεδρος έχει ειλημμένες υποχρεώσεις».

Ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας ζήτησε να προσδιοριστεί ο χρόνος της επόμενης συνεδρίασης, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος, ρώτησε τον κ. Μωραϊτή «με την ίδια σύνθεση; Παρόντος προέδρου», για να λάβει την θετική απάντηση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το... γούρι

Δύο ήταν τα απρόοπτα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Αρχικά, λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα της Γερουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος έριξε κατά λάθος το ποτήρι με το νερό του. Οι βουλευτές είπαν πως πρόκειται για «γούρι».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρισκόταν στο βήμα και απηυθυηνε την ομιλία του έριξε και το δικό του ποτήρι λέγοντας αστειευόμενος προς τον κ. Φάμελλο ότι τον κόλλησε και πως τελικά «κυριολεκτικά ο κόσμος μας βλέπει».



Η απουσία Πολάκη

Μια ηχηρή απουσία ήταν εκείνη του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο, την ίδια ώρα σχολίαζε στο facebook την ανακατασκευή ενός δρόμου στα Χανιά λέγοντας ότι πρόκειται για έργο ΣΥΡΙΖΑ.



Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες έκανε την δική του αποτίμηση του αποτελέσματος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. «Εμείς χρειαζόμαστε βαθιές αλλαγές σε επίπεδο γραμμής, στη συλλογική λειτουργία και στην οργάνωση του κόμματος και άλλους όρους στην εμφάνιση και επικοινωνία μας! Πήραμε τον κορμό αλλά δεν πεταχτήκαμε μπρος».