08 Ιουνίου 2024

📺Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο - Έρευνα για την ανατροπή του οχήματοςΠώς διεξάγεται η κυκλοφορία


Τεράστια προβλήματα προκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής η ανατροπή βυτιοφόρου κοντά στον Ισθμό στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς η χώρα ουσιαστικά κόπηκε στη μέση με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν ώρες αγωνίας και μεγάλης ταλαιπωρίας.

Το όχημα που ήταν γεμάτο βενζίνη ανετράπη μετά τις 22:00 στο 75ο χιλιόμετρο και πήρε αμέσως φωτιά, ενώ καταγράφηκαν και αλλεπάλληλες εκρήξεις. 


Υπήρξε μεγάλο ζήτημα με την στατικότητα της γέφυρας από τις πολλές εστίες φωτιάς και αποφασίστηκε η κατεδάφιση της γέφυρας, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και της ανατροπής του βυτιοφόρου από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.



Συνεχείς εργασίες αποκατάστασης - Κατεδαφίζεται η γέφυρα

Το βράδυ έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος μαζί με μηχανικούς του υπουργείου για να κάνουν έρευνα στατικότητας και θεώρησαν αναγκαίο να επισκευαστεί αμέσως το οδικό δίκτυο. Από τα ξημερωματα τα σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς για την κατεδάφιση της γέφυρας. 


Αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών. Το βράδυ πάντως ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες ταξιδιώτες καθώς σχηματίστηκαν ουρές 3 χιλιομέτρων για περισσότερες από 2 ώρες.
 


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Έκρηξη σε live μετάδοση


Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν ζημιές στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο.


Το συμβάν προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και ουρές χιλιομέτρων με το 112 να στέλνει SMS και να προειδοποιεί για μεγάλες καθυστερήσεις.