18 Ιουνίου 2024

📺EURO 2024: Τι ήταν το... καρδιογράφημα του VAR, με το οποίο ακυρώθηκε το γκολ του Λουκάκου [βίντεο]


Ο Λουκάκου έμελλε να γίνει ο μοιραίος του Βελγίου στην ήττα από τη Σλοβακία με 1-0 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο EURO 2024.

Σαν να μην έφτανε η σωρεία χαμένων ευκαιριών του στράικερ της Ρόμα, το VAR ακύρωσε τα δύο γκολ τα οποία σημείωσε ο Λουκάκου.

Ωστόσο, για να ακυρωθεί το δεύτερο τέρμα χρειάστηκε το... «καρδιογράφημα» του VAR.

Έπειτα από κούρσα του Οπεντά και γύρισμα στην περιοχή, ο Βέλγος φορ σκόραρε για το 1-1, αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Στην αρχή της φάσης, ο Οπεντά είχε ακουμπήσει τη μπάλα με το χέρι και επιστρατεύτηκε ο αισθητήρας της μπάλας ώστε να αποσαφηνίσει την κατάσταση.

Το «καρδιογράφημα» που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δείκτες ήταν ο αισθητήρας της μπάλας που εντόπισε την επαφή με το χέρι του Οπεντά, σε μια ακόμα απόδειξη που είχαν στα χέρια τους στο VAR, πέρα φυσικά από την εικόνα.

Τελικά, μετά από έλεγχο και στο μόνιτορ, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, με το 1-0 για τη Σλοβακία να παραμένει και τον αισθητήρα να κάνει μια πανηγυρική εμφάνιση μετά την απόφαση να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα γήπεδα της Γερμανίας, με τρόπο ώστε -πέρα από το ημιαυτόματο οφσάιντ- να βοηθάει και στον εντοπισμό των χεριών.