24 Ιουνίου 2024

📺Ντελίριο στο ίντερνετ με το «Hawk Tuah» -Τι είπε μια γυναίκα στον δρόμο και έγινε viral παγκοσμίως σε ένα βράδυ


Αν κυκλοφορείτε στο ίντερνετ, είναι πιθανό τις τελευταίες ημέρες να είδατε αναφορές για το «Hawk Tuah», το τελευταίο viral φαινόμενο που έχει «κατακτήσει» τον κόσμο.

Αν δεν έχετε δει τις λέξεις αυτές, ίσως θα έχετε δει το άτομο που τις είπε: μια γυναίκα στις ΗΠΑ, που σταμάτησε για να δώσει τις δικές της απαντήσεις στον δρόμο, σε συνέντευξη καναλιού YouTube, στο Νάσβιλ. Σε βίντεο, που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες likes, ρωτήθηκε: «τι μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι για να τρελάνεις έναν άνδρα;».

Πανέτοιμη για να απαντήσει, η νεαρή κοπέλα είπε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σάλιο σου και προσπάθησε να παρουσιάσει με λέξεις τη διαδικασία, να μιμηθεί τον ήχο που ακούγεται όταν φτύνουμε.

«Α, πρέπει να κάνεις "hawk tuah" και να φτύσεις, κατάλαβες;» είπε, στο βίντεο.

Το βίντεο που έγινε viral:


«Hawk Tuah», η ονοματοποιία που έγινε viral σε μια ημέρα

Έτσι, προέκυψε το «Hawk Tuah», μια φράση που μιμείται τον ήχο που κάνει η συγκέντρωση σάλιου στο στόμα (Hawk) και, στη συνέχεια, η απελευθέρωσή του (Tuah) -στα Ελληνικά θα ακουγόταν κάπως σαν «χακ τουχ».

Πρόκειται για... ιδιαίτερα εμπνευσμένη ονοματοποιία, σε μια προσπάθεια να γίνουν λέξεις οι ήχοι, η οποία διασκέδασε αρκετό κόσμο.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτή η ονοματοποιία, μπορείτε να θυμηθείτε τα κόμικ, που γράφουν λέξεις σε «φούσκες» ομιλίας, όταν θέλουν να μεταφέρουν στον αναγνώστη κάποιον ήχο (από απλούς ήχους, όπως «μπαμ», φτάνουμε σε προσομοίωση του θυμού, με ήχους όπως «γκρουμφ», ή ακόμα και σε πιο… αφηρημένες έννοιες, όπως η διαδικασία της σκέψης, με το -χιουμοριστικό- «σκεψ»).

Το «Hawk Tuah» βρίσκεται παντού

Από μόνη της η φανταστική φράση που είπε η κοπέλα θα ήταν αρκετή για να κερδίσει το κοινό, αλλά ο τρόπος με τον οποίον η νεαρή είπε τις λέξεις «Hawk Tuah» σίγουρα βοήθησε: απάντησε αμέσως, σαν να είχε προετοιμάσει τι θα πει, με έντονη προφορά, γεμάτη με ενέργεια και γελώντας συνεχώς -ενώ και η φίλη της, δίπλα, «διαλύεται» από τα γέλια.

Η απάντηση που έδωσε η κοπέλα γρήγορα άρχισε να «σκαρφαλώνει» στις τάσεις του διαδικτύου, για να φτάσει σιγά-σιγά να εμφανίζεται παντού, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Αν ανοίξεις το TikTok, το YouTube, το Instagram, πιθανώς θα δεις βίντεο που σχολιάζουν το «Hawk Tuah», ενώ θα δεις και πολλά memes που βάζουν την αφοπλιστικά ετοιμόλογη γυναίκα σε διάφορες αλλόκοτες καταστάσεις. Υπάρχουν ακόμα και... μουσικά κομμάτια, όπως το παρακάτω:


Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετός κόσμος έσπευσε να βρει ποια είναι η γυναίκα αυτή, σε μια συλλογική αναζήτηση στο ίντερνετ -δεν έλειψαν τα μισογυνιστικά σχόλια, βέβαια, ούτε οι θεωρίες: κάποιοι ισχυρίστηκαν (ψευδώς, απ' ό,τι φαίνεται) ότι η νεαρή γυναίκα απολύθηκε από τη δουλειά της μετά το βίντεο, ενώ άλλοι πως είναι κόρη πάστορα, πάλι χωρίς πραγματικά στοιχεία.

Τα περισσότερα σχόλια βλέπουν το περιστατικό με χιούμορ, αλλά υπάρχουν και κάποια που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με συνέπειες στον «πραγματικό κόσμο» που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η κοπέλα, σε μια συντηρητική μεριά των ΗΠΑ.

Η ίδια δεν έχει εμφανιστεί σε δηλώσεις ή κάτι παρόμοιο, αλλά μια εταιρεία αναφέρει πως πουλά καπέλα με την υπογραφή της και τη φράση «Hawk Tuah ‘24».

Η εταιρεία «Fathead Threads» ανέβασε φωτογραφία με τη Χέιλι, τη «γυναίκα Hawk Tuah», να υπογράφει καπέλα που πωλούνται ως «επίσημο» προϊόν. Τα καπέλα πωλούνται για 50 δολάρια με υπογραφή και 40 χωρίς -και η εταιρεία αναφέρει ότι ένα μέρος των εσόδων πηγαίνει στη Χέιλι. «Πόσο κοστίζει με σάλιο;» αναρωτιέται κάποιος στο ίντερνετ, ενώ τα καπέλα γίνονται sold out.


Μερικά memes με το viral φαινόμενο




ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
iefimerida.gr