07 Ιουνίου 2024

📺Δημοσκόπηση Pulse: Διατηρεί την μεγάλη διαφορά η ΝΔ – Ποιο κόμμα είναι στην δεύτερη θέση


Στην πρώτη θέση με διαφορά παραμένει η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές 2024.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 30%, διατηρώντας μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν η Ελληνική Λύση και ΚΚΕ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων να πιάσουν το 3%.





Συσπείρωση κομμάτων και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαδραματίσει η συσπείρωση των ψηφοφόρων και οι μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ενδεικτικά:







Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση βρίσκεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η επιλογή «Κανένας» και τρίτος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.



Ένας ακόμη παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν θα αλλάξουν την απόφασή τους. Τα στοιχεία της Pulse δίνουν μία τάξη μεγέθους, εξειδικεύοντας παράλληλα και τα πιθανά ποσοστά αποχής ανά κόμμα.