08 Ιουλίου 2024

Τα φορολογικά παρατράγουδα του Αντώνη Ρέμου – Πώς έπεσε στα δίχτυα των ελεγκτικών μηχανισμών


Πώς έπεσε στα δίχτυα των ελεγκτικών μηχανισμών ο Αντώνης Ρέμος και τι απαντά ο ίδιος. Οι διαδρομές των χρημάτων από την πώληση μιας εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και οι φορολογικές παραβάσεις προηγούμενων ετών φέρονται να βρίσκονται πίσω από τη δέσμευση της περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, έως του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντώνης Ρέμος: Η αγοραπωλησία εταιρείας που «πυροδότησε» την έρευνα για φοροδιαφυγή – «Δεν έχω τίποτα να κρύψω» λέει ο ίδιος

Οι διαδρομές των χρημάτων από την πώληση μιας εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και οι φορολογικές παραβάσεις προηγούμενων ετών φέρονται να βρίσκονται πίσω από τη δέσμευση της περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, έως του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αρμόδιες Αρχές έχουν πραγματοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες ενδελεχή έρευνα, καθώς αρκετές κινήσεις χρηματικών ποσών από και προς τον γνωστό τραγουδιστή προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον, αλλά και τις άμεσες ενέργειές τους.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από μία εταιρεία εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών, η οποία πριν από αρκετούς μήνες πωλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της σε έναν άλλο επιχειρηματία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Ρέμος έλαβε μέρος των χρημάτων που δόθηκαν για την αγορά αυτής της εταιρείας, αν και φαίνεται πως δεν είναι ανάμεσα στους μετόχους της. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο ο γνωστός τραγουδιστής διαχειρίστηκε τα χρήματα που -πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες- φέρεται να λαμβάνει από την πώληση της εταιρείας ανεμογεννητριών. Οπως εκτιμάται, μέρος του ποσού αυτού ο Αντώνης Ρέμος το έδωσε ως δάνειο σε γνωστό επιχειρηματία και προσωπικό του φίλο.

Αυτή η περίεργη διαδρομή των χρημάτων είχε ως επακόλουθο την κινητοποίηση της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το πόρισμα που συντάχθηκε μετά το πέρας της έρευνας κατέληξε σε σοβαρές υπόνοιες φοροδιαφυγής. Μάλιστα, από τους ελεγκτές της Αρχής φέρεται να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις του Αντ. Ρέμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια ο τραγουδιστής κατέθετε φορολογικές δηλώσεις στις οποίες ανέφερε έσοδα γύρω στα 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Περίπου στις αρχές Ιουνίου, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προχώρησε με συγκεκριμένες διατάξεις σε τράπεζες και υποθηκοφυλακεία στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη, έως του ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Βουρλιώτης έχει παραδώσει το πόρισμα της έρευνάς του για τον Αντ. Ρέμο στον οικονομικό εισαγγελέα. Ετσι, ο τραγουδιστής αναμένεται να ελεγχθεί και ποινικά, μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του.

Η ΑΑΔΕ

Όμως, φαίνεται πως αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Ρέμος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», ύστερα από έρευνες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώνεται ότι ο ίδιος έχει υποπέσει και σε φορολογικές παραβάσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής φέρεται ότι συμμετείχε σε επιχείρηση εκμετάλλευσης ακινήτων μαζί με δύο επιχειρηματίες. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Μύκονο και έχει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία νοικιάζει σε επισκέπτες του νησιού αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης. Ωστόσο, για δύο συνεχόμενα έτη, το 2020 και το 2021, οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας φέρονται να λαμβάνουν μεγάλα ποσά από τα ταμεία της, τα οποία ουδέποτε δήλωσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο για τα ποσά που έλαβε ο Αντ. Ρέμος οι φόροι που δεν καταβλήθηκαν φτάνουν τα 376.000 ευρώ. Από εδώ και στο εξής, οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για το περιεχόμενο του πορίσματος υπάρχουν πολλές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι ο γνωστός τραγουδιστής συμμετέχει σε αρκετές εταιρείες -μεταξύ άλλων και σε μεγάλη επιχείρηση διανομής καφέ- οι οποίες αναμένεται να ελεγχθούν.

«Ψευδείς πληροφορίες»

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το απόγευμα της Παρασκευής, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης δέσμευσης της περιουσίας του, ο Αντ. Ρέμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες, ζητώντας την άμεση κλήση του από τις αρμόδιες Αρχές.

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- για να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Εναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον ποινικό νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω, δε, δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Ολως παραπλανητικώς, η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης που συνδέεται με την περίοδο της COVID, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος.

Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντ. Ρέμου. Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Instagram τόνισε πως «δεν έχω τίποτε να φοβηθώ». Να σημειωθεί ότι το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, διά των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξέφραζε τη λύπη του για το γεγονός ότι «διαρρέεται παρανόμως στα μέσα ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία».

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα μέσα ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», αναφέρεται στη δήλωση που έκανε μέσω των δικηγόρων του.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ – ΠΗΓΗ: Realnews