26 Ιουλίου 2024

ΕΣΗΕΑ κατά Έλενας Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτησή σου για το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου


Επιστολή απέστειλε η ΕΣΗΕΑ στην Έλενα Ακρίτα, μετά από ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε τα ρούχα που φόρεσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως απέστειλε σήμερα στην κα Έλενα Ακρίτα επιστολή σχετικά με ανάρτησή της στο Facebook» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Έλενα Ακρίτα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θεωρεί προσβλητική την ανάρτησή σας στο Facebook αναφορικά με την παρουσία της συναδέλφου Κατερίνας Παναγοπούλου στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media, καθώς αποτελούν αφορμή για απειλές μέχρι και για χειροδικία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου
Ο Γεν. Γραμματέας Σταύρος Καπάκος»

Ακρίτα κατά Κατερίνας Παναγοπούλου γιατί πήγε στο Προεδρικό φορώντας Zeus+Dione

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα σχολίασε απαξιωτικά το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ επιχείρησε και σύνδεση της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας της με την επιλογή του brand των ρούχων της.

Χθες, στη δεξίωση για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας παρέστη, μεταξύ πολλών άλλων, και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega τα Σαββατοκύριακα, Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία φορούσε ένα σύνολο με το χαρακτηριστικό σχέδιο ύφανσης του Zeus+Dione, του οποίου brand συνιδρύτρια υπήρξε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η οποία δεν πήγε χθες στη δεξίωση για λόγους που εξήγησε σε άλλη της ανάρτηση, σχολίασε αργά χθες το βράδυ στον λογαριασμό της στο Facebook την εμφάνιση της Κατερίνας Παναγοπούλου με τρόπο απαξιωτικό, ενώ ξεκίνησε την ανάρτησή της λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποια είναι, «αλλά λογικά την ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα».

Σε ανάρτηση που ακολούθησε, σημειώνοντας ότι έμαθε ποια είναι, έθεσε θέμα δημοσιογραφικής αξιοπιστίας της παρουσιάστριας, γιατί φορά το συγκεκριμένο brand ρούχων.