25 Ιουλίου 2024

📺Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό: Τι είπε για επίτροπο, Ολυμπιακούς Αγώνες και Κάσο -Τι ρώτησε τον Κασσελάκη


Σε χαλαρό κλίμα έγιναν οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο επικράτησε καλή διάθεση. Κάτι που αποτυπώνεται και στα «πηγαδάκια» που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί απομονώθηκαν μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσπασε» τον πάγο. 

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αν προετοιμάζεται για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ στην Κρήτη.

«Οι ετοιμασίες για τον γάμο βαίνουν καλώς», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκεί παρενέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Στην Ανατολική Κρήτη οι γάμοι πάνε περίφημα, στη δυτική έχουμε πρόβλημα». 

Ο διάλογος Μητσοτάκη με δημοσιογράφους στο Προεδρικό -Τι είπε για τον επίτροπο στην ΕΕ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό, δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθώντας να αποσπάσουν μια είδηση σχετικά με τον διορισμό επιτρόπου της ΕΕ από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του και αρκέστηκε να πει ότι «η χώρα θα έχει έναν επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας», ενώ τόνισε ότι η κάθε χώρα στέλνει ένα πρόσωπο και πως δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτίμησε ότι η ελληνική παρουσία θα είναι επιτυχημένη. «Νομίζω ότι θα πάμε καλά» είπε, αναφερόμενος στο τένις, το πόλο γυναικών αλλά και τους κρίκους.

Μιλώντας με τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τουρκική πρόκληση για την Κάσο λέγοντας «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας (σ.σ. εννοώντας προφανώς τους Τούρκους), αλλά τελικά όλα καλά».


«Κλειδώνει» ο Τζιτζικώστας για τη θέση του επιτρόπου

Για το θέμα του επιτρόπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να «κλειδώνει» το πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα, με άγνωστο για την ώρα το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει.

Mητσοτάκης στο Politico: Θέλουμε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν -Να αναδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας

Πάντως, νωρίτερα, μιλώντας στο Politico, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε η Ελλάδα να αναλάβει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν.

«Σίγουρα θα ήθελα ένα χαρτοφυλάκιο που να αναδεικνύει αφενός την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το είδος της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στο Pοlitico.