Ο Πέτρος Γκικουρίας, υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας της πλευράς Μπελέρη, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ήττα του στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.
Στις εκλογές, συγκέντρωσε ποσοστό 41% με 3.400 ψήφους, ενώ ο Βαγγέλης Τάβος, υποψήφιος του Έντι Ράμα, κέρδισε με ποσοστό 58,83% και 4.858 ψήφους. Η συνέντευξη δόθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην αρχή, «Εγώ έκανα τον αγώνα για να πάρω το Δημαρχείο και τα έβαλα με ολόκληρο τον κρατικό οργανισμό του Ράμα. Ο κ. Τάβος είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης. Είχαν κατέβει όλοι κάτω στη Χειμάρρα. Κάνανε έναν αγώνα εδώ και 15 μήνες γιατί ξέρανε ότι ο Τάβος θα ήτανε υποψήφιος. Εγώ κατέβηκα. Μας έδωσαν μια βδομάδα για να κάνουμε τον αγώνα μας.»
Ο κ. Γκικουρίας αναφέρθηκε επίσης και στη στήριξη του λαού της Χειμάρρας, περιγράφοντας την επαφή που είχε με τους πολίτες. «Προσπάθησα να πάω σε όλα τα χωριά, αλλά στην τελική εμείς κερδίσαμε το λαό της Χειμάρρας. Η Χειμάρρα μας ψήφισε, οι Δρυμάδες μας ψήφισε και γενικά όλα τα χωριά που έχουν θέματα ουσιαστικά με ψήφισαν. Ψήφισαν το πρόγραμμά μου, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο. Ήταν το πρόγραμμα του πρώην δημάρχου, του νικητή του Δήμου της Χειμάρρας, του κ. Μπελέρη. Και αυτό ο κόσμος το κατάλαβε και ένιωσα μια υποστήριξη πάρα πολύ μεγάλη. Τα χωριά από την άλλη μεριά ψήφισαν σχεδόν 98% αριστερά, ψήφισαν τον κ. Τάβο. Και αυτό ήταν που δεν μπορέσαμε να πάρουμε το Δήμο».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το κλίμα δεν ήταν και τόσο καλό. Υπήρχαν πιέσεις, μεγάλη πίεση. Πηγαίναν σπίτι σε σπίτι και εκφόβιζαν τον κόσμο και γενικά, ο κόσμος εδώ ακόμα εκφοβίζεται. Έλεγαν δηλαδή στον κόσμο να ψηφίσουν εμένα (…)».
Όσο για τον αν τελικά δόθηκαν χρήματα στους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν τον Τάβο, ο κ. Γκικουρία, σχολίασε σχετικά: «Αυτό είναι αλήθεια. Το άκουσα κι εγώ αυτό, αλλά το άκουσα ότι αυτό έγινε για κάθε ψήφο 300 ευρώ (…). Υπήρχαν λοιπόν, πιέσεις σε μερικούς που ξέρανε ότι θα ψήφιζαν εμένα. Τους έλεγαν να μην πάνε να ψηφίσουν καν, να μην πάνε να ψηφίσουν καθόλου κάτι τέτοια. Και ζητούσαν και να αποδείξουν τι ακριβώς ψήφισαν. Να παίρνουν φωτογραφίες των ψήφων για να επιβεβαιωθούν όταν τον δώσανε τον ψήφο εκεί, όπου εμείς βάλαμε χαρτιά ότι απαγορεύεται το τηλέφωνο μέσα εκεί που θα ψηφίζουμε, δηλαδή στην κάλπη. Αυτό δεν έγινε όμως, σε μεγάλο βαθμό».