04 Αυγούστου 2024

📺Κωπηλασία: Στα άκρα οι σχέσεις Ντούσκου-Ποστιλιόνε – «Ό,τι και να του πεις χάνεις το δίκιο σου» – ΒΙΝΤΕΟ


Η κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ελληνικής κωπηλασίας, στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καλά κρατεί με νέα επεισόδια να προστίθενται στο σίριαλ της ρήξης των σχέσεων μεταξύ του Στέφανου Ντούσκου και του ομοσπονδιακού προπονητή, Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Αμέσως μετά το πέρας του τελικού στα 50μ. του μονού σκιφ, όπου ο Ντούσκος κατέλαβε την 6η θέση, ο Έλληνας αθλητής με δηλώσεις του είχε καταφερθεί ενάντια στην Ομοσπονδία και τον Ιταλό προπονητή, θεωρώντας ότι η συναθλήτρια και επί χρόνια σύντροφός του Ευαγγελία Αναστασιάδου, αδικείται με τον τρόπου που χρησιμοποιείται στη βαριά δίκοπο, αγώνισμα όπου με την Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την έκτη θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε τις δηλώσεις του Ντούσκου:


Η απάντηση του Ιταλού προπονητή

Στις αιτιάσεις του Ντούσκου, είχε απαντήσει δημόσια, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε.

«Ο Στέφανος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ίδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν», είχε τονίζει ο Ιταλός προπονητής και αναρωτήθηκε: «Πώς μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πώς να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες».

Κατά γενική ομολογία, η σωματοδομή της Αναστασιάδου ταιριάζει περισσότερο στην ελαφρύτερη κατηγορία, με τις σχετικές μετρήσεις που τις έχουν γίνει να δείχνουν ότι μπορεί να πιάσει ακόμα και το παγκόσμιο ρεκόρ γι’ αυτό και η ίδια ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο μονό ελαφρών βαρών είχε ζητήσει πριν κάποιους μήνες από τον Ποστιλιόνε να αξιοποιηθεί έτσι στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, όπως αναφέρει το OPEN.

Το ποτήρι ξεχείλισε

‘Oταν την Παρασκευή (2/8) το δίδυμο Φίτσιου και Κοντού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών το αίσθημα της αδικίας διογκώθηκε για την Αναστασιάδου και τον Ντούσκο αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών στα εργομετρικά της η Αναστασιάδου έχει χρόνους στα ελαφρά πληρώματα που προσεγγίζουν το παγκόσμιο ρεκόρ και θα μπορούσε ως πλήρωμα μαζί με την Φίτσιου να έφερνε ακόμα και το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Ντούσκος καταφέρθηκε ανοιχτά κατά του Ιταλού προπονητή στην ΕΡΤ, έχοντας στο πλευρό του την Ευαγγελία Αναστασιάδου. «Εγώ λέω τα δικά μου, αυτός λέει τα δικά του και στο τέλος τα φέρνει έτσι, ώστε χάνεις και το δίκιο σου», είπε χαρακτηριστικά ο Ντούσκος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του: