27 Σεπτεμβρίου 2024

📺ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ... ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ! ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ🤷‍♂️🤷‍♂️Επίθεση σε 12χρονο - Αργολίδα: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος-«Έπαιξαν το "παιχνίδι του κουρείου"» λέει δικηγόρος του 17χρονου🤦‍♂️🤦‍♂️


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αργολίδας από το ξύρισμα με φαλτσέτα ενός 12χρονου στην Ερμιόνη, από δύο 17χρονους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, στο προαύλιο του σχολείου στην Ερμιόνη, 12χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση από δύο 17χρονους, μαθητές του Λυκείου. Ο ένας έβγαλε μια φαλτσέτα ώστε να του ξυρίσει το μουστάκι, ενώ του έκλεψε και όσα χρήματα είχε στις τσέπες του.

Τι είπε ο δικηγόρος του 17χρονου για το περιστατικό στην Ερμιόνη

Ο δικηγόρος του ενός 17χρονου κατηγορούμενου, Βασίλης Δέλης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τόνισε αρχικά: «Η θέση του εντολέα μου είναι σαφής και κατηγορηματική από την αρχή. Επισήμανε ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του 17χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν, και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπωματικά στα πράγματά του, και από παραίνεση άλλου συμμαθητή έπαιξαν το "παιχνίδι του κουρείου". Επειδή ο εντολέας μου κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα, είχε μείνει στην τσάντα του, καθώς έχει μόνο μια σχολική τσάντα για όλες τις δραστηριότητες. Ερασιτεχνικά ξυρίζει είτε μουστάκια, είτε μαλλιά, είτε ό,τι περιλαμβάνει αυτή η επαγγελματική ενασχόληση».

Σε ερώτηση για τα χρήματα -2 ευρώ- που πήρε από τον 12χρονο, ο κ. Δέλης επισήμανε: «Αυτό έγινε εν είδη αστεϊσμού στα πλαίσια του παιχνιδιού. Έγινε έπειτα από συμπωματική παρουσία του φερόμενου ως παθόντος στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καμία άσκηση βίας, με την απόλυτη συναίνεσή του και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πρόσφορη ενέργεια, δεδομένου ότι ο 12χρονος δεν έχει καν μουστάκι για να ξυριστεί. Οπότε, μόνο ως παιχνίδι θα μπορούσε να ληφθεί αυτό».

Προφυλακίστηκε ο 17χρονος

Σε ερώτηση για το αν είναι ελεύθερος ο 17χρονος, ο δικηγόρος του τόνισε ότι «έπειτα από την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, διετάχθη ο περιορισμός του σε ειδικό κατάστημα κράτησης στην Κασσαβέτεια Βόλου, όπου και θα οδηγηθεί από το Ναύπλιο όπου κρατείται».