25 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκ με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα από ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ - «Υπήρξε συνεννόηση μέσω ίντερνετ να μαζευτούν για να δουν την επίθεση»


Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα, με τα βίντεο χθες να αποτυπώνουν όλη τη βιαιότητα.

Όπως κατήγγειλε η 14χρονη, συνοδεία του πατέρα της, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο όπου είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από δύο μαθήτριες, τις οποίες γνωρίζει και οι οποίες, όπως υποστηρίζει, της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν. Οι μαθήτριες την έβρισαν, την απείλησαν και της έκαναν bullying.

Την έριξαν κάτω και τη χτύπησαν -Συνελήφθησαν δύο άτομα

Στη συνέχεια, μια άλλη νεαρή τής επιτέθηκε χτυπώντας την βάναυσα, ρίχνοντάς της γροθιά στο πρόσωπο και πετώντας την κάτω, όπου συνέχισε να τη χτυπά με κλωτσιές.

Για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που την εξύβρισαν και, σύμφωνα την καταγγελία της, της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν, ενώ αναζητείται η νεαρή που τη χτύπησε.

Το σκηνικό του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης έχει καταγραφεί από κάμερες καταστημάτων της περιοχής, αποτυπώνοντας την άγρια επίθεση που δέχθηκε η μαθήτρια.

Δικηγόρος 14χρονης: Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τόνισε ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ξυλοκοπήθηκε η ανήλικη είναι επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος, αλλά και ευπαρουσίαστη.

«Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη. Στην πρώτη είπαν οι γονείς να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σταματήσει εκεί το πράγμα, όμως δυστυχώς δεν σταμάτησε. Είναι μια κατάντια της κοινωνίας μας, όλοι πρέπει να είμαστε θλιμμένοι -και για το θύμα, και για τα κορίτσια, και για τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν- που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της οικογενείας της 14χρονης.

Διακινούσαν τη φωτογραφία της 14χρονης, την αναζητούσαν στη Γλυφάδα

Σε ερώτηση για το αν οι ανήλικοι θύτες γνώριζαν το θύμα, ο κ. Γερακιός τόνισε: «Οι κυρίως δράστες ήταν από το ίδιο σχολείο. Υπήρξε συνεννόηση μέσω Διαδικτύου, να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης».

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο πάνελ τόνισαν ότι είχε διακινηθεί και η φωτογραφία της 14χρονης μέσω των social media, ενώ, πριν την απομονώσουν, την έψαχναν για περίπου μια ώρα στη Γλυφάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Γερακιός επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιος από τις οικογένειες των δραστών ένα τηλέφωνο να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι αδύνατον να πάει στο σχολείο, είναι με ψυχολογική στήριξη και, εκτός αυτού, δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα στο σχολείο για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι αστυνομικές Αρχές, όπως και οι Αρχές του σχολείου, έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά και έσκυψαν πάνω στο θέμα».

«Ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα»

Σε ερώτηση για το αν παρενοχλούσαν καιρό το παιδί, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι δεν ήταν μεγάλο το διάστημα. «Δυστυχώς υπάρχει η άποψη στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ότι αυτά πρέπει να λύνονται στο σχολείο», προσέθεσε.

Σχετικά με τη νομική μεταχείριση των δραστριών ο κ. Γερακιός επισήμανε: «Εδώ πρέπει να πω ότι ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα. Έχω περιπτώσεις που παιδιά κυνηγάνε με μαχαίρια και φέρνουν ναρκωτικά στο σπίτι, πηγαίνουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και δεν γίνεται τίποτα».