25 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΔ: Σύσφιγξη σχέσεων και... ζύμωση με υπουργούς στην Αθηναϊκή Λέσχη και τον «Καραβίτη»


Οι επαφές υπουργών με βουλευτές δίνουν και παίρνουν

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος μια περίοδο με τόσο πυκνές εσωκομματικές «ζυμώσεις» εντός ΝΔ όσο η τρέχουσα, μετά την αρχή της νέας πολιτικής σεζόν. Και αυτό γιατί οι επαφές υπουργών με βουλευτές δίνουν και παίρνουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις σύσφιγξης σχέσεων, όπως τα τραπέζια υπουργών και βουλευτών που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Η αρχή στην πιο τακτική ενημέρωση βουλευτών από υπουργούς, με βάση τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, έγινε χθες με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, η οποία για περίπου τέσσερις ώρες άκουσε προβληματισμούς και συζήτησε θέματα του υπουργείου της με γαλάζιους βουλευτές. Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες, με πάνω από 60 βουλευτές να εμφανίζονται στην αίθουσα της Γερουσίας, ενώ 25 περίπου έλαβαν τον λόγο. Μάλιστα, η κ. Κεραμέως κάλεσε μαζί της τους δύο υφυπουργούς της Κώστα Καραγκούνη και Πάνο Τσακλόγλου, τους δύο γενικούς γραμματείς Νίκο Μηλαπίδη και Κώστα Τσαγκαρόπουλο, αλλά και τους διοικητές της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη και του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη. Στόχος, να απαντώνται άμεσα ερωτήσεις και τοπικά ζητήματα που εγείρονται.

Σε επικοινωνία του protothema.gr τόσο με την κ. Κεραμέως όσο και με γαλάζιους βουλευτές, όλοι έκαναν λόγο για καλό κλίμα και παραγωγική συζήτηση, χωρίς αιχμές και καρφιά. Άλλωστε, οι βουλευτές θέλουν να έχουν ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς, ώστε να μην καλούνται να ψηφίζουν εν κενώ. Σειρά έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα γεύματα

Εκτός της ζύμωσης εντός Βουλής, πάντως, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη και μια πρωτοβουλία, προκειμένου υπουργοί και βουλευτές να έρθουν πιο κοντά και σε πιο… χαλαρό επίπεδο. Η αρχή έγινε προ ημερών, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μαζί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκης δείπνησαν με βουλευτές της ΝΔ από τις επιτροπές ευθύνης του υπουργού στην ταβέρνα «Θεραπευτήριον» στο Μεταξουργείο.

Η συνέχεια ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη, όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρόντων των Γιώργου Μυλωνάκη και Σταύρου Καλαφάτη, έκανε το τραπέζι στους βουλευτές της ΝΔ από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Προσερχόμενοι, τόσο ο υπουργός όσο και βουλευτές θέλησαν να αποδραματοποιήσουν τη συνάντηση, λέγοντας ότι ήταν από καιρό προγραμματισμένη και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για «μασάζ».

Τη σκυτάλη παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα το βράδυ ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές της ΝΔ από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στην παραδοσιακή ταβέρνα του Παγκρατίου «Καραβίτης» που φημίζεται για τα παϊδάκια της. Η εν λόγω ταβέρνα έχει πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές σε «γαλάζιες» συνεστιάσεις και είχε συζητηθεί πρόσφατα για ένα τραπέζι που έγινε τον Ιούνιο υπό την οργάνωση του πρώην υπουργού Νότη Μηταράκη, ο οποίος τακτικά τρώει έξω με συναδέλφους του.

Γιώργος Ευγενίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ