18 Σεπτεμβρίου 2024

📺Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία με τον θάνατο της 32χρονης τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς – Σώοι οι υπόλοιποι 1.074 επισκέπτες – Βίντεο ντοκουμέντο


Από ακατάσχετη αιμορραγία, εξαιτίας πληγής που άνοιξε στο σώμα της βράχος που έπεσε πάνω της, φέρεται να επήλθε ο θάνατος της 32χρονης τουρίστριας που διέσχιζε το φαράγγι Σαμαριάς το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9).

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο σημείο την ώρα της κατολίσθησης, ενώ παριστάμενος γιατρός επιχείρησε να παρέχει στην 32χρονη τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το creta24.gr. η σορός της μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο φαράγγι, για να μην εγκλωβιστούν.

Αυτή την ώρα οι επισκέπτες έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το φαράγγι, κάποιοι από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη, οι οποίοι θα μεταφερθούν με καράβι στα Σφακιά και άλλοι προς τον Ομαλό.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους η ισχυρή βροχόπτωση.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο:


Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Aλλαγής για το περιστατικό

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας.

Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Τσατραφύλλιας: «Η περιοχή δέχτηκε περισσότερο νερό από το νερό που πέφτει όλο το μήνα»

Στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος ανέφερε ότι η περιοχή «δέχτηκε περισσότερο νερό από το νερό που πέφτει όλο το μήνα», προσθέτοντας ακόμη πως «η περιοχή είναι ευάλωτη σε κατολισθήσεις μετά από τους πρόσφατους σεισμούς».

Δείτε την ανάρτηση: