19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ😠😠Μαρινάκης: «Εξωγενείς οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια – Η Φον ντερ Λάιεν αναγνωρίζει το πρόβλημα»


Για τις τιμές στην ενέργεια, αλλά και την απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη, μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των πολιτών, αλλά οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς».

Για την απάντηση της προέδρου της Κομισιόν, σχολίασε ότι είναι θετικό ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει.

«Είναι ικανοποιητικό ότι η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά η επίλυσή του έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι κάτι για το οποίο μίλησε πρώτος ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε.

Ερωτηθείς, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όλα εξαρτώνται από τη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Ήταν μια καλή ημέρα για το έργο αυτό σήμερα. Είναι εξαιρετική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου. Η συνάντηση οδήγησε σε περαιτέρω πρόοδο. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, ιδιαιτέρως για την Κύπρο, αλλά και ένα εξαιρετικά ακριβό έργο. Αισιοδοξούμε να προχωρήσει και επιθυμούμε να προχωρήσει».