19 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - Όλγα Γεροβασίλη: Δεν έθεσα ζήτημα Πόθεν Έσχες για τους υποψηφίους προέδρους


Αιφνίδια τροπή έλαβε η σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, εγκατέλειψε για λίγο τη διαδικασία και ενημέρωσε τους διαπιστευμένους συντάκτες για διαρροές, που την ήθελαν να έχει θέσει εκ νέου, σήμερα, θέμα Πόθεν Έσχες.

«Δεν είπα ποτέ για Πόθεν Έσχες εγώ σήμερα» ανέφερε η κυρία Γεροβασιλη. «Ό,τι παίρνετε (σε επίπεδο διαρροών) «είναι απολύτως κατασκευασμένο και ψευδές» συνέχισε η αντιπρόεδρος της βουλής, προσθέτοντας πως «μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση και να υπάρξει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου, (όσα διακινούνται) δεν ισχύουν και είναι συνειδητά, για να τορπιλίσουν μια κατάσταση».

Στον αντίποδα, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε ότι στη συνεδρίαση διερωτήθηκε: «Θ' ανοίξουμε θέμα προϋποθέσεων ή θα το κλείσουμε οριστικά, για να μην σέρνεται;». Παράλληλα, είπε ότι «όλα τα άλλα καταγγέλλονται ως συνειδητός τορπιλισμός της διαδικασίας», ενώ γνωστοποίησε πως έχει ενημέρωση το κομματικό όργανο για την παραπάνω ενέργειά της και βρίσκει τους συμμετέχοντες απόλυτα σύμφωνους.

Της ενημέρωσης της κυρίας Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, που έλεγαν ότι επιμένει στο Πόθεν Έσχες, ως ένα εκ των κριτηρίων για τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας έτσι να βάλει εμπόδια στον Στέφανο Κασσελάκη.