18 Σεπτεμβρίου 2024

Ζαχαριάδης: Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη


Για τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή αρχηγού, τον Στέφανο Κασσελάκη και τις καταγγελίες για μπούλινγκ σε στελέχη μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ρωτήθηκε για την δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη ότι εκτός από την Κατερίνα Νοτοπούλου υπάρχουν και άλλα στελέχη που έχουν υποστεί μπούλινγκ από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εάν υπάρχουν και άλλα στελέχη που θεωρούν ότι έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά εκτιμώ ότι πρέπει να μιλήσουν και πρέπει να μιλήσουν τώρα», είπε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει δεχτεί κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για μπούλινγκ από τον Στέφανο Κασσελάκη ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε: «Κατά τη γνώμη μου εδώ το κόμμα έπρεπε να έχει φωνάξει και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές ή τις όποιες εμπλεκόμενες πλευρές να δοθούν εξηγήσεις και να παραπεμφθούν αυτομάτως αυτά τα ζητήματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θεωρώ αδιανόητη την χθεσινή διαρροή από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη: ”Εάν υπάρχουν τέτοια ζητήματα να τα πάτε στον εισαγγελέα”».

Και συνέχισε: «Εγώ το κόμμα μου στα δικαστήρια δεν το πάω, ούτε τους ανθρώπους με τους οποίους θέλω να αλλάξω την κοινωνία, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Έχω μάθει αυτά τα ζητήματα να τα συζητάω εντός».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να ανακαλέσει τα όσα είπε για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και εξήγησε ότι κάποιος που δεν σέβεται τα όργανα, τις αποφάσεις και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει αρχηγός.

«Κανένα κριτήριο (σ.σ. για τον υποψήφιο πρόεδρο) δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι φωτογραφικό. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κάποιον που λέει ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι κουκουλοφόροι, ότι γίνονται πραξικοπήματα, ότι υπάρχει εκτροπή», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτά πρέπει να τα ανακαλέσει λέξη προς λέξη και να ζητήσει συγγνώμη αλλιώς δεν σέβεται το κόμμα, την ιστορία, την διαδρομή και τις αποφάσεις. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να το κάνει», σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα για τα κριτήρια που θα τεθούν στους υποψηφίους, όπως η δημοσιοποίηση πόθεν έσχες ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Πρέπει να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να έχει κάποιες διαδικασίες και αν θέλει να σέβεται με τον οποιονδήποτε τρόπο τον εαυτό του. Και τα όποια κριτήρια μπουν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι φωτογραφικά. Πρέπει να είναι γενικού χαρακτήρα».

Τέλος υπογράμμισε ότι πλέον θα ζητήσει από όλους τους υποψηφίους πολιτικό λόγο και πρόγραμμα. «Να δούμε τα πρόσωπα που θα μπουν μπροστά και τι θα μας πουν πολιτικά. Γιατί εγώ σε διαδικασία πολιτικών καλλιστείων, όπως μπήκαμε πέρσι, δεν θα ξαναμπώ. Θα ζητήσω αυστηρά από όλους τους προέδρους να μιλήσουν πολιτικά για το κόμμα, για την δομή του για τις συμμαχίες, για την χώρα, για το πολιτικό μας πρόγραμμα», κατέληξε ο Κώστας Ζαχαριάδης.