10 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΝΟΜΙΖΑ... ΕΙΧΑ ΛΑΘΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"😜🤣🤦‍♂️Την άρση ασυλίας Ακρίτα μετά από μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή


Την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή με 264 ψήφους.

Η απόφαση αυτή της Βουλής πάρθηκε μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει εις βάρος της η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει η βουλευτής συγκρίνοντας τον Τάιλερ Μακμπέθ με τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Η Έλενα Ακρίτα είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της

Στην τοποθέτησή της η κ. Ακρίτα ζήτησε την άρση της ασυλίας της -και μάλιστα ομόφωνα- και κάλεσε την κ. Γκραμπόφσκι ν’ αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή πολιτικό πρόσωπο. «Αν είναι ιδιώτης, την ανακοίνωση της μήνυσης έπρεπε να τη κάνει ο δικηγόρος της. Την έκανε όμως το Γραφείο του Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε χωρίς να εμπλέκουμε οικογένειες και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα. Θα κριθεί από τον φυσικό δικαστή η κ. Ακρίτα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.