Σκληρές τοποθετήσεις
Καρφιά, σκληρές τοποθετήσεις -ερωτήσεις, αλλά πάντα εντός ορίων και συγκεκριμένη στόχευση προς συγκεκριμένους υποψήφιους περιείχε η τηλεμαχία, με τους περισσότερους να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Ο Χάρης Δούκας επέλεξε σε ορισμένες περιπτώσεις να αποφύγει μια σαφή απάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε άμεσα το γάντι στον Παύλο Γερουλάνο, αλλά απέφυγε να σηκώσει τους τόνους απέναντι στη Νάντια Γιαννακοπούλου, που τον ρώτησε «αν έχεις αυτοανακηρυχθεί υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ».
Πάντως, η βουλευτής του κόμματος επέλεξε να στοχεύσει τον κ. Ανδρουλάκη, μολονότι ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι η Νάντια απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη». Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «την έχουν εξαφανίσει όπως ο Στάλιν τον Τρότσκι, Το Mega, το Βήμα, τα Νέα». Λίγο αργότερα η ίδια θα πείσει 2 εκατ. ψηφοφόρους που πήγαν στην αποχή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά με μια πιο επιθετική επικοινωνιακή πολιτική.
Στον αντίποδα, η Άννα Διαμαντοπούλου σε ορισμένες περιπτώσεις ζήτησε τον λόγο περισσότερο για να καταθέσει μια άποψη, παρά μια ερώτηση. Προφανώς ήταν στρατηγική απόφαση, προκειμένου να αναδείξει τις δικές τις απόψεις και θέσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης «κοίταξε» περισσότερο προς τα αουτσάιντερ και ειδικά προς την κυρία Διαμαντοπούλου, την οποία κατηγόρησε ότι δε στήριζε για καιρό τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η κυρία Γιαννακοπούλου επέμεινε να στρέφει τα πυρά της προς τον Ν. Ανδρουλάκη, λέγοντας προς τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Θεωρείτε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι εδώ πέρα, στελέχη με τεράστια εμπειρία, δεν υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί εγώ, προσωπικά, δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Εκτός αν έχετε αυτοανακηρυχθεί από μόνος σας για κάποιον λόγο ότι είστε ο υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι με την πορεία μας, με τους αγώνες μας, δεν είμαστε. Αν είναι έτσι, βγείτε και πείτε το ευθέως ενώπιον όλων των πολιτών που μας βλέπουν αυτή τη στιγμή, γιατί νομίζω ότι δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα, όπως όλο αυτό το χρονικό διάστημα βάζετε».
Υπήρξε, μάλιστα, μια στιγμή έντασης, με αφορμή το «καρφί» της ίδιας στον Μ. Κατρίνη, αν όταν ήταν επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έπαιρνε γραμμή από τον Ν. Ανδρουλάκη, μολονότι μπορεί να διαφωνούσε με τις απόψεις του προέδρου του κόμματος. Επίσης, τα βέλη του προς τον κ. Ανδρουλάκη έστρεψε και ο Παύλος Γερουλάνος υπογραμμίζοντας με νόημα πως «είδαμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να εξατμίζονται γιατί στις μεγάλες μάχες στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης ήταν δι' αντιπροσώπου».
Κόντρα για τις υποκλοπές
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε, επίσης, το ζήτημα των υποκλοπών και κυρίως η «κόντρα» ανάμεσα στον Ν. Ανδρουλάκη και την Α. Διαμαντοπούλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι η πρώην Επίτροπος είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να στηθεί μια κατηγορία εναντίον του πρωθυπουργού με ανυπόγραφες λίστες χωρίς επιβεβαίωση και την ρώτησε αν εξακολουθεί να το πιστεύει. «Όχι», απάντησε η ίδια και επανέλαβε ότι η σκευωρία έπρεπε να αποκαλυφθεί από τη δικαιοσύνη. Όταν ήρθαν στοιχεία ήμουν κι εγώ απόλυτη, είπε.
Σε ότι αφορά, δε, τις υποκλοπές τόσο ο Χάρης Δούκας όσο και ο Π. Γερουλάνος αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου συμφώνησαν με τους χειρισμούς σε επίπεδο θεσμικό με τον Ν. Ανδρουλάκη. Όχι όμως και με το επικοινωνιακό. Η, δε, Νάντια Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι θα έκανε για τα Τέμπη την πρόταση μομφής κι όχι για τις υποκλοπές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι έξι υποψήφιοι επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σύνολο της πολιτικής του.
Σε κάθε περίπτωση και οι έξι υποψήφιοι κατάφεραν να αποφύγουν τις κακοτοπιές, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους, τους πίεσαν. Ο διάλογος θεωρείται ότι ήταν σε πολιτισμένα όρια, χωρίς ακραίες εντάσεις αλλά με πυρά ένθεν και ένθεν…