30 Σεπτεμβρίου 2024

Βασίλης Οικονόμου: Έδιωξε τον διευθυντή του γραφείου του μετά από δημοσιεύματα για σπείρα trafficking


«Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές» έγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο αποπεμφθείς φέρεται να μετείχε σε δύο από τις τρεις εταιρείες όπου κύκλωμα trafficking ξέπλενε τα έσοδά του

Στην αποπομπή του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Δημήτρη Καρρά, μετά από δημοσιεύματα για εμπλοκή του σε εταιρίες που συνδέονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κύκλωμα trafficking προχώρησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου.

«Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παύει άμεσα την συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια, ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», είναι η αναλυτική δήλωσή του.


Η υπόθεση για το κύκλωμα trafficking

Ο Δημήτρης Καρράς, επιχειρηματίας, είχε τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Οικονόμου πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Omniatv, ο κ. Καρράς φέρεται να εμπλέκεται σε δύο από τις τρεις εταιρίες με τις οποίες κύκλωμα trafficking με θύματα 50 Κολομβιανές γυναίκες ξέπλενε τα έσοδά του από την παράνομη δραστηριότητα του.

Στην πρώτη περίπτωση, η εταιρία που είχαν συστήσει οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση το 2020, φέρεται να έχει έδρα την διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά. Στη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος φέρεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δύο κατηγορουμένων.

Για λασπολόγους και συκοφάντες μιλά ο κ. Καρράς

Πάντως, ο κ. Καρράς αρνείται κάθε σύνδεση με όποια παράνομη δραστηριότητα και αναφέρει ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Προσοχή σε λασπολόγους και συκοφάντες. Δεν ήμουν και δεν υπήρξα ποτέ κατηγορούμενος στη ζωή μου για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν έχω ανακριθεί ποτέ αλλά ούτε καν έχω κληθεί ποτέ ως μάρτυρας σε καμία απολύτως ποινική υπόθεση. Όσοι διακινούν τέτοια σενάρια, μετά βεβαιότητας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όπου ήδη έχω προσφύγει», αναφέρει στο Facebook.