20 Οκτωβρίου 2024

📺ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΕΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ😝🤦🏻‍♂️Τριπλασιάστηκαν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τις αρχές του '24: Ουρές και αντίσκηνα στη Ρόδο


Η Ρόδος είναι μία από τις νέες πύλες εισόδου, που έχουν αναδυθεί τους τελευταίους μήνες, με σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες να καταφτάνουν στο νησί σχεδόν σε καθημερινή βάση

Αύξηση της τάξης του 150% παρατηρείται στις μεταναστευτικές ροές από τις αρχές του 2024. Η Ρόδος είναι μία από τις νέες πύλες εισόδου, που έχουν αναδυθεί τους τελευταίους μήνες, με σκάφη που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες να καταφτάνουν στο νησί σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Έξω από το ΑΤ Ρόδου σχηματίζουν ουρές καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι, που επιθυμούν να γίνει η καταγραφή τους, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για άσυλο. Μάλιστα, όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε το OPEN και ο Γιάννης Ζιάκας, ορισμένοι έχουν στήσει και αντίσκηνα.

«Αν έρθει κάποιος στο κέντρο της Ρόδου θα δει μία άθλια κατάσταση γιατί οι αστυνομικές υπηρεσίες είναι στο κέντρο της Ρόδου για όσους γνωρίζουν την περιοχή. Έχουν στήσει αντίσκηνα, κοιμούνται άνθρωποι σε χαρτόκουτα, έχουν καταλάβει τα πάρκα, όλα τα πάρκα, μέχρι και στην Περιφέρεια κοιμόντουσαν το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Ανδρουλάκης, πρόεδρος των αστυνομικών Ρόδου. 


Οι αστυνομικοί λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων αναγκάζονται να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ενδοχώρα. «Όταν αναγκαζόμαστε εμείς από την Ρόδο να μεταφέρουμε μετανάστες στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη και στη Μαλακάσα, αυτό μας δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο μας, ενώ έχουμε ζητήσει από αρχές Σεπτεμβρίου, όταν είχε αρχίσει το πρόβλημα να οξύνεται να μας επιτρέψουν να τους μεταφέρουμε στην Κω, όπου η πληρότητα της δομής είναι στο 1/3».

Ταυτόχρονα, αργά τη νύχτα περίπου 80 άτομα αποβιβάστηκαν στην Κάρπαθο και εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στο Διαφάνι. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και πολλά γυναικόπαιδα.


Αυξάνονται οι περιπολίες στον Έβρο 

Υπό τον φόβο ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες στον Έβρο, με το κέντρο βάρους να ρίχνεται στα σημεία όπου δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα ο συνοριακός φράχτης.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το OPEN, φαίνεται ένας άνθρωπος που έχει στριμωχτεί από τον διακινητή μέσα σε μία νταλίκα ανάμεσα σε μεγάλες δοκούς. Η έκβαση σε περίπτωση ατυχήματος θα ήταν μοιραία, καθώς όλες αυτές οι μεταλλικές ράβδοι μπορούσαν να γίνουν λεπίδες και η καρότσα του φορτηγού να μετατραπεί σε μία παγίδα θανάτου.

«Σε διάφορα φορτηγά έχουμε δει ότι σε επικίνδυνα υλικά στοιβάζουν ανθρώπους όπως και σε μικρά αυτοκίνητα, τώρα, φανταστείτε σε ένα μικρό αυτοκίνητο να έχει μέσα 10-12 άτομα», σχολίασε ο Αντώνης Παρασκεούδης, πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου.